Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bir asır önce özgürlüğünü kanı canı pahasına kazanan gazi şehrimiz Van, bugün bir kez daha senin sıcak yüreğine geldim. Bugün bir kez daha sizlerle muhabbete geldim Van.
Biz burada teröristleri gezdirmeyiz. Van bu seçimde oyu kendisinden alıp, iradeyi İstanbul'daki bir avuç marjinalin eline verenlerden kurtuluyor.

BUNLAR PARALARI KANDİL'E AKTARDI

Büyükşehir bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Bunların size doğru düzgün hizmeti oldu mu? Bunlar paraları ne yaptı, Kandil'e gönderdi, örgüte teslim etti. Van depreminde biz şehri adeta yeniden inşaa ettik.Şuan belediye hizmetlerinden memnun musun? Şimdi gelirken baktım yollar pırıl pırıl. Daha iyi olacak.İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı ne ise Van'da da aynısı olacak. Bu terör örgütü benim Vanlı kardeşlerime çok çektirdi. Son 16 yılda Van'a 26 katrilyon yatırım yaptık. Bu 16 katrilyonu sadece depremde. Biz size aşığız ya biz Van'ı seviyoruz. Toplam 37 adet sağlık tesisimizin çalışmaları devam ediyor. Van'da ihtiyaç sahiplerine 4,5 katrilyon tutarında kaynak aktardık.

ONLAR YAKAR, YIKAR BİZ YAPARIZ

Onlar yakar, yıkar biz yaparız. Kardeşlerim Erciş'te kentsel dönüşüm ile 65 trilyon yatırım yaptık. 2002 yılına kadar Van'da sadece 36 km bölünmüş yol vardı. Biz buna 511 km bölünmüş yol ilave ettik. Kardeşlerim Van çevreyolu önemli bir proje. En kısa sürede Van çevreyolunu sizlerin hizmetinize sunacağız. Tatvan ve Van feribot iskelelerini yenileyip bağlantı yollarını yapıyoruz. Van Ferit Melen Havalimanımızı tekrar ele alıp yeniledik. Van'ın uzun vadeli içme suyu ihtiyacı için Mor Gedik Barajı'nı inşa ettik. 18 köye içme ve kullanma suyu temin ettik.

PATRONLARLA KONUŞTUM TEK ŞART HUZUR

Van'a yatırımcı çekmemiz lazım. Turizm sektöründeki patronlarla görüştüm. Van, İran'dan gelen turistlere cevap veremiyor. Biz teşviklerle, alt yapı çalışmaları ile üzerimize düşeni yaptık, yapacağız. Girişimcilerin buraya gelmesi için bir şart var; huzur, huzur, huzur. Teröristlerden korkmayacağız. Teröristlere 24 Haziran'da sandıkta gereken dersi vermeye hazır mıyız? CHP'nin ağzından terörle mücadele duydunuz mu? Onların derdi bu değil. Yeri geldi PKK'yı, DEAŞ'ı, FETÖ'yü üzerimize saldılar ama milletimiz sayesinde hepsinin üstesinden geldik.24 Haziran'da cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde AK Parti'ye mührü basıyor muyuz? Gençler 24 Haziran'a kadar tüm gençlerimize AK Parti'yi anlatıyor muyuz? İnşallah Van 24 Haziran'da küllerinden doğacak.

BU TERBİYESİZLİĞİ YAPAN KARŞISINDA BENİ BULUR

Bizim tek bir amacımız var 81 milyona hizmet etmek. Siz benim kardeşimsiniz, sizin Türk, Kürt, Boşnak olmanız beni ilgilendirmiyor. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Sevmemek mümkün mü? Hem seveceğiz hem sevileceğiz. Demokraside ve ekonomide gelişmek için çalışmaya devam ediyoruz. Red ve inkar politikalarını biz kaldırdık. Bir Kürt kardeşime baskı yapan varsa , bu terbiyesizliği yapan karşısında ilk beni bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış? Böyle bir şey asla söz konusu değil.

BU ÜLKEDE KİMİN HAYATINA KARIŞILMIŞ

Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış? Böyle bir şey asla söz konusu değil.Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır. Biz Türkiye'de devlet zulmünü ortadan kaldırdık. Biliyorsunuz biz tarihi reformlara imza attık ve terör meselesini bir şekilde bitiririz diye siyasi riskler aldık. Şimdi hükümet sistemini değiştiriyoruz. Perşembe akşamı ATV-A HABER ortak yayınında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatacağım.

MÜNBİÇ'TE DERSLERİNİ VERİYORUZ

Bölge'de kantonculuk oynayanlar gereken dersi aldılar. Fırat Kalkanı ve Afrin'de gereken dersi vermiştik. Şimdi Münbiç'te veriyoruz.