Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

3 yıl aradan sonra burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle belirtmek istiyorum. Sayın İzzetbegoviç'e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Bugünkü görüşmelerimizde ne gibi adımlar atacağımızı görüşme fırsatı bulduk. İkili ilişkilerimizi ele alırken bunu bu dönemde de daha geliştirerek ilerletmenin planlanması içinde olduk.Bosna Hersek'in toprak bütünlüğüne verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak isterim.Yaklaşan genel seçimlerin Bosna Hersek'in huzuru bakımından hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin kuralları çerçevesinde adil bir seçim gerçekleşmesi temennimizdir.

NATO İÇİN AKTİF ÇABAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bosna Hersek'in bölge ülkeleri ile güvenilir ilişkiler kurmasına büyük önem atfediyoruz. Değerli arkadaşlar Bosna Hersek için NATO üyeliği konusunda aktif çabamızı sürdüreceğiz. Bu yolda Bosna Hersek'i yalnız bırakmayacağız.

FETÖ UYARISI

15 Temmuz'da Bosna Hersek'in gösterdiği dayanışma için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu alandaki mücadele büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna'daki yapılanmasıyla mücadelede Bosna Hersek makamlarıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

8 BİN TON ET GÖNDERİMİNİ AZ BULUYORUM

Ülkemizin Bosna'nın refahı dışında hiçbir gizli gündemi yoktur. Özellikle ekonomi alanında ki 8 bin ton et gönderilmesi konusunu ben az buluyorum. Bizim 15 bin tona kadar marjımız var. Bu ciddi manada Bosna'da ciddi bir istihdam da doğuracaktır. Canlı hayvan nedir Karkas nedir bunları bilirim. Bu konudaki ortak çalışmalarımızla Bosna Hersek ciddi bir sıçrama kaydedecektir.

SUİKAST İDDİALARI

Bu haber bana ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Nereden ulaştı? MİT’den ulaştı. Ama ben ulaştığı için de buradayım. Niye? Çünkü bu tür tehditler, operasyonlar şunlar bunlar, bizi bu yoldan alı koymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Ve burada Avrupa'nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada gelir de görüşmek ve buluşmak istediği lideri göremezse, buluşamazsa bu benim için doğru bir şey olur mu? Olmaz. Onun için biz kendileriyle bu akşam buluşacağız. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi.."

3 MİLYON AVRO ÜZERİ BİR YATIRIM

Belgrad-Saraybosna'ya yapılacak olan yolların özelliği çok çok farklı. Burada kolay bir altyapı yok. Gerek tüneller, gerek tünellerin dışında köprüler, burası bizim Karadeniz'i andırıyor ancak Karadeniz bile bu kadar zor değil. Ancak bittiği zaman tüm Balkanlar bu işten çok mutlu olacak. 3 milyar avronun üzerinde bir yatırım yapılacak. Buraya girecek olan müteahhitlerin de bir katkısı olacak. Burada bu yatırım altyapı yatırımı olarak gerçekleşsin ve bu bölgenin barış iksiri olsun.