Partisinin Kahramanmaraş 6. İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş, 16 Nisan'da destan yazdınız. Bu Maraş'ın son yıllardaki seçimlerde ortaya koyduğu en iyi neticeydi. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaharamanmaraş'ta yaptığı konuşmada ''Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine 'İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasına şöyle devam etti:

Büyük ve güçlü Türkiye için Maraş'ın verdiği desteği asla unutmayacağız. Maraş'ın kahramanlığı öyle sözde değildir. Bu şehrin insanlarının her halinden kahramanlık akar.

BİZİM KANIMIZDA SİVİLLERİ VURMAK YOK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan il kongresi için geldiği Kahramanmaraş'ta kongrenin yapılacağı alanın girişinde bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede sivilleri vurduğu iddialarına sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece ve 16 yıldır gündüz gece sizinle yürüyoruz. Sizin coşkunuz bizim coşkumuz oldu. Bu sabah itibariyle 1931 teröristi etkisiz hale getirdik.

Tanklarımızla toplarımızla Mehmet'imize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar.. Vicdansızlar, edepsizler... Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Bunu yaptınız ve hala da yapıyorsunuz. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız.

Türkü bu şekilde yorumlayamazsınız. Vatanımıza, sınırlarımıza saldıranlara bunun hesabını soruyoruz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Siz 10 bin kilometreden buralara niçin geliyorsunuz?

Kimse bize ne için bu sınırları koruyorsunuz diyemez. Saldıranlara hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu millet bu asker korkaklar ordusu değildir.