Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Belediyecilikte rakiplerimizle değil, kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor.

- Mektep belediyeler. Belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine giden yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübe ile gördük. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük.

"BENİM GÖZÜMDE HEPSİ KAHRAMANDIR"

Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamız için önemi gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti'de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahramandır. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir.

2019 UYARISI

Bizim ölçümüz kesinlikle kesinlikle diğer partiler ve onların belediye başkanları değildir. Çıtayı o kadar düşürmeye hakkımız yok. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. 2019 mahalli seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.

Ülkemizde artık 2019 yılında dördüncü döneme girecek olan ve esasında 1994 yılına kadar götürebileceğimiz çok daha köklü geçmişi olan bir AK Parti belediyecilik modeli ortaya çıkmıştır. 1984 yılındaki seçimle birlikte belediyeler büyük ölçüde ANAP'a mensup başkanlar tarafından yönetilmiştir. 1989 yılında milletimiz SHP-DYP'ye yönelmesiyle belediyeler 3 parti arasına dağılmıştır.

"AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ DİĞER BELEDİYELERLE KIYASLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

2004 yılından itibaren ise önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek ölçüde yüksek bir seviyede yüzde 42'lik, büyükşehir belediyelerinde yüzde 46, il belediyelerinde yüzde 40 oy oranıyla AK Parti belediyeciliği sahneye çıkmıştır. Şimdi önümüzde yeni bir seçim, yeni bir imtihan var. 2019 seçimlerinde sadece Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde değil; aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde asgari yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz. Belediyecilik hizmet işi ise, ki kesinlikle öyledir, AK Parti belediyelerin hizmet büyüklüğünü ve kalitesini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE ÇITAYI BİRAZ DAHA YÜKSELTECEĞİZ

Belediyecilikte rakiplerimizle değil kendi kendimize yarışıyoruz. Önümüzdeki seçmide çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor. Belediyeler mekteptir. Belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine, oradan da bölgesel ve küresel güç olmaya giden bu yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübeyle gördük ve yaşadık. Milletimizle olan güçlü bağımızı tepeden inme değil tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir.

CHP'NİN SİHA İDDİALARINA CEVAP

Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA ile ilgili iddialar çarpıklığın örneğidir. Sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyeti herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretliktir. Terör örgütünün uluslararası bir alana taşımak isteyeceği bir iddiayı siyasete taşımanın bir anlamı yok.

"GÖREVİMİZ SADECE YOL VE SU GETİRMEK DEĞİL GÖNÜLLERİ DE"

İnsan taşla toprak arasında kendini de inşa eder. Ama toplumu da inşa eder. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik. İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde verdiğimiz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Belediyecilik döneminde görevimiz sadece yol ve su getirmek olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmak gerektiğini anladık.

"BİZ GENÇLİĞİMİZE GÜVENDİK İNANIYORUZ"

Türkiye 15 yılda çok büyük mesafe kat etti. Ekonomide 3 kat büyüdük. Gencine güvenemeyen diğer siyasi partiler gencine güvenen AK Parti'yi görmüştür. Biz gençliğimize güvendik, inanıyoruz ve şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere inşallah taşıyacağız. Bu tablo bizim de hem AK Parti olarak kurumsal anlamda hem de bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geliştirmemiz ve geleceğe hazırlamamızı gösteriyor.

RABİA İŞARETİ

Değerli arkadaşlar dikkat ediyorum Rabia işaretini hala bilmeyenler, öğrenemeyenler var. Her siyasi hareketin bir işareti var. Bu bizim işaretimiz. Herhalde Mahir bey bunu yazılı olarak göndereceksiniz.

Ey Kılıçdaroğlu, işte silahlı İHA’ların yaptığı iş bu vatana ihanet eden teröristleri imha etmektir. Siz bir gün başka konuşacaksınız bir gün başka konuşacaksınız. Siz gökkuşağı gibisiniz. Renkten renge giriyorsunuz. Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamazlar. Benim Mehmetçiğimi şehit edenleri yok etmek bizim görevimiz değil öyle mi? Sonra da neymiş 4 yılda terörü bitirecekmiş. Sen kimsin ya. Sen SSK Genel Müdürü’yle neyi nasıl bitirdiğini gösterdin zaten.

'DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Şurada bir S400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı, sizi mi bekleyeceğiz? Biz de tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız. Şahsımın heykelini ve benzerlerini yapmışlar. Tabi bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bir defa bunları kaldırttık. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserleri diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. asla bu yola, hiçbir arkadaşım böyle bir yanlış yaptılar. Bundan sonra kimse de bu yola tevessüle etmesin.