Suudi Arabistan ve Kuveyt'te temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeş kavgasından kazananın çıkmayacağını vurguladı. Kuveyt'teki temaslarının ardından Katar’a giden Erdoğan'ı havalimanında Katar Emiri karşıladı

Katar krizinin çözümü için Körfez turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te önemli temaslarda bulundu. Suudi Arabistan'da Kral Selman ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizine ilişkin "Kardeş kavgasının kazananı olmaz." dedi. Krizlerin kimseye katkı sağlamayacağını belirten Erdoğan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki mevcut ilişkilerin daha da güçlendirilmesini istedi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile de bir araya gelen Cumhurbaşkanı, Katar krizine ilişkin birleştirici mesajlarını yineledi.

KUVEYT'E TEŞEKKÜR

Suudi Arabistan'dan sonra Kuveyt'e giden Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah tarafından karşılandı. Kuveyt Emiri'ne, Katar krizinde arabuluculuk rolü üstlendiği için teşekkür eden Erdoğan, birlik beraberlik mesajlarını burada da yineledi. Erdoğan ile Kuveyt Emiri arasında yapılan görüşmede mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandığı öğrenildi. Ziyaret, ülke basınında geniş yer buldu. Er-Rai gazetesi, Erdoğan'ın uluslararası camiaya Körfez krizinin çözümü için ara buluculuk yapan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a destek verme çağrısını öne çıkardı. El-Ceride gazetesi de Erdoğan'ın ziyaretine manşetten yer vererek, bu ziyaretin Kuveyt'in Körfez krizindeki ara buluculuğuna destek niteliğinde olduğuna işaret etti. Erdoğan Kuveyt'teki temaslarının ardından Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Erdoğan'ı, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'nden, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah uğurladı.

KATAR EMİRİ HAVALİMANINDA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 12.25'te Doha'ya geldi. Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretinin son durağı Doha'da bazı temaslarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Katar Emirlik Divanı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.