Başkan Erdoğan, 23 Nisan Meclis Özel oturumundan, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledikten sonra, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşurken ayrıldı. Erdoğan gazetecilerin ‘neden ayrıldığına’ ilişkin sorusuna “İstiklal Marşımızı söylemeyenleri mi dinleyeyim? Mehmedimi şehit edenlerin nesini dinleyeceğim?” diye yanıtladı.

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili soruları yanıtladı:

'BURADA ARTIK GAZ SIKIŞMASI VAR'

Türkiye ittifakı saldırıya çağrı mıdır? Yoksa burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından yapıldığı belli işte PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor. Bunun yanında da Türkiye'deki siyasi partiler kol kola veriyorlar. Kol kola verdikten sonra oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var. Bu insanların birikmiş olan bir gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin bunların hepsini etraflıca bir incelemek lazım. Bunun üzerinde de düşünmek lazım.

Herhangi bir şehit evi ziyaretinde öncelikle soruyorum; gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duamı evimde yaparım bu kadar basit.

Erdoğan bir başka soru üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un akşam vereceği resepsiyona katılacağını söyledi.

'BURALARA ÇOK ETMEMİZ LAZIM'

Bu insanların birikmiş olan gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin, bunların hepsini etraflıca bir incelemek lazım, bunların üzerine de düşünmek lazım değil mi? Bunları bir istismar şeyine dönüşmenin bir anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekir. Ben bile bir cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evi ziyaretinde önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duayı evimden yaparım, olay bu kadar basit."

'KILIÇDAROĞLU'NU NEDEN ARAYAYIM'

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağına ilişkin gelen soruya "Yorumumu yaptım. Daha neden arayayım?" şeklinde yanıt verdi.