AKP'ye desteğiyle bilenen ve tekrarlanan İstanbul seçimlerinde "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." diyen ancak İmamoğlu seçimi kazanınca bu sözlerinden çark edip 'O zaman yanlış yorumlamışım' diyen Cübbeli Ahmet yine garip bir açıklamaya imza attı. Cübbeli 9 Şubat Pazar günü saat 14:00'te İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Büyük Kudüs Mitingi için 'caiz değildir' dedi.

Saadet Partisi, 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 9 Şubat Pazar günü düzenlenecek "Büyük Kudüs Mitingi Yenikapı'da yapılacak. Mitinge, CHP ve bazı siyasi partiler ile birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Mitinge katılacaklar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDAPAR, Demokrat Parti, Hak-İş, Memur-Sen ve İHH gibi siyasi parti ve kuruluşlar bulunuyor.

CÜBBELİ AHMET: DAVETLERİNİ İCABET CAİZ DEĞİL

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan İslamilağa Cemaati'nin önemli isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, Saadet Partisi'nin mitingi için yaptığı davete katılmanın caiz olmadığını öne sürdü.

Cübbeli Ahmet, şunları söyledi: "Doğru yoldan gidenlerin çağrılarına icabet uygundur ama zaten arka planda Yahudi ile anlaşan, İran ne yaptı alenen Esed memleketini koruyor dedi. Resmi açıklama yaptı. Biz vurduk dedi. Dolayısıyla böyle adamların gebermişlerine şehit diyenlerin, istikametsiz işler, anlaşmalar, gizli planlar kuranların, PKK, HDP gibi unsurlarla da oturup yiyip içenlerin davetlerine icabet caiz değildir. Milleti bir yere bindirirler nerede inecekleri belli olmaz. Büyük fitneler olur ben öyle yerlerin davetlerine icabet etmiyorum"

Filistin ve Kudüs mitingine katılımın caiz olmadığını söyleyen Cübbeli Ahmet'e sosyal medyada tepki gösterildi.

Söz konusu miting, 9 Şubat Pazar günü saat 14:00'te İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek.