Yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1026, Meksika'da 625 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede yeni tip corona virüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1026 artarak 35 bin 47'ye yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı da 31 bin 65 artışla 646 bini geçti.

Covid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün olduğu Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda bulunuyor.

Brezilya'da her gün binden fazla insan corona virüs nedeniyle yaşamını yitirirken Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ise Dünya Sağlık Örgütü'nü hedef aldı. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, DSÖ'yü "ideolojik taraf" olmakla suçladı ve ülkesinin bu organizasyondan çekilebileceğini açıkladı.

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, destekçilerinin de toplandığı resmi devlet başkanlığı konutu Alvorada Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bolsonaro, halkın Brezilya'da olup bitenle ilgili ülke dışından görüş almaya ihtiyacı olmadığını belirterek, "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz" ifadesini kullandı.

TRUMP DSÖ İLE İLİŞKİLERİ KESMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ayının sonunda, Çin'in DSÖ üzerinde hakimiyet kurduğunu belirtmiş ve organizasyonun ABD'nin "esaslı reform" talebini yerine getirmediğini gerekçe göstererek, ülkesinin DSÖ ile ilişkisini kestiğini duyurmuştu.

Dünyada ABD'den sonra en çok vakanın görüldüğü Brezilya, Latin Amerika'da salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen virüsü "küçük bir grip" olarak niteleyen Bolsonaro, salgına karşı yeterli önlem almadığı için eleştirilmiş ve salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede bir ayda 2 sağlık bakanı değişmişti.