Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş'tan ayrılarak İngiltere Premier League'e, Fulham'a transfer olan Ryan Babel, Sky Sports'a açıklamalarda bulundu.

Premier League'e dönmenin iyi hissettirdiğini, bunun kendisi için bile sürpriz olduğunu söyleyen Babel, "Her şey çok hızlı gelişti. Fulham menajerimi aradı ve çok hızlı bir karar vermem gerekti. Kariyerimde sadece birkaç yılımın kaldığının farkındayım o yüzden futboldan olabildiğince keyif almak istiyorum ve bu kararı verdim." dedi.

28 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri'ne transfer olmasına kimsenin anlam veremediğini ama kendisi için öyle olmadığını belirten Hollandalı oyuncu, o yıllarda kimsenin ona şu anda olduğu gibi bakmadığını söyledi.

Hiçbir zaman yeteneklerinden şüphe duymadığının altını çizen oyuncu, "Fakat fark ettim ki maalesef futbolun büyük bir politik kısmı var. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışabiliriz ama kendinizi bir yere getirebilmek için bu politika oyununu iyi oynamanız gerekiyor." dedi.

20 yaşında Ajax'tan ayrılıp Liverpool'a geldiği zamanın kendisi için çok erken olduğunu düşündüğünü açıklayan Babel, "Liverpool'a katıldığımda hayatımda ilk defa ülke dışına çıkmıştım. Dünyam değişmişti ve çok çabuk büyümem gerekiyordu. Fakat, tabii ki taraftarlar sabırsızdı ve iyi performans ortaya koymamı istiyorlardı. Hollanda'da birkaç yıl daha kalmak benim için daha iyi olurdu." dedi.

32 yaşındaki oyuncu ayrıca klasik bir kanat oyuncusu olmadığını, fakat Türkiye'de santrfor oynasa da en iyi hissettiği yerin sol kanat olduğunu belirtti.