Fenerbahçe yeni teknik direktörü Phillip Cocu’yu açıklamaya hazırlanırken Hollandalı çalıştırıcının neden Sarı-Lacivertli kulübü tercih ettiğinin perde arkası da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Zira Cocu, PSV Eindhoven’da Fenerbahçe’ye göre son derece iyi şartlara sahipti. Her şeyden önemlisi UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak bir takımın başındaydı. Bunun yanı sıra da kulübün finansal açıdan bir sorunu da yoktu. Elindeki kadro Fenerbahçe’deki gibi kısıtlı ve yaşlı isimlerden de kurulu değildi. İşte bu görüntüde de Hollandalı çalıştırıcının böylesine iyi şartları bırakıp Fenerbahçe gibi sıkıntılarla boğuşan kulübü tercih etmesi merak konusu olmuştu.

COMOLLI, KOÇ’UN HEDEFLERİNİ TEK TEK ANLATTI

Phillip Cocu’nun Fenerbahçe’yi tercih etmesinin en büyük nedeni ise başkan Ali Koç’un vizyonu oldu. Sportif direktör Damien Comolli, Cocu ile yaptığı görüşmelerde başkan Koç’un hedeflerini tek tek anlattı. Comolli genç çalıştırıcı ile yaptığı konuşmalarda Ali Koç’un seçim sürecinde taraftarlara anlattıklarının aynısını iletti. Kendisinden kısa vadeli ve uzun vadeli projeler istendiği anlatıldı. Bunun yanı sıra da sonuç odaklı olmaktan ziyade bir futbol kültürü yaratacak bir anlayış beklendiği iletildi. İşte başkan Ali Koç’un bu hedefleri Phillip Cocu’nun da teklifi kabul etmesinde en büyük etken oldu.

COCU'NUN YARDIMCISI WEERDEN

Yeni sezon öncesinde en hareketli kulüp olarak görünün Fenerbahçe’de birinci hedef olan teknik direktörlük konusuna nokta konulmaya hazırlanıyor. Fransız sportif direktör Damien Comolli, uzun süredir takip ettiği ve PSV Eindhoven’i 3 yıldır çalıştıran Phillip Cocu ile imza aşamasına geldi. Hollandalı genç teknik adamın menajeri Rob Jansen de önceki gün İstanbul’a gelerek yönetimle son pürüzleri gideriyor. Bu gelişmeler ışığında da yeni dönemde takımın başında olacak olan Cocu’nun yardımcıları da bir bir netleşiyor. Hollandalı hocanın Fenerbahçe’ye gelirken sadece bir yardımcısını göreve getireceği öğrenildi.

YERLİ HOCA ISRARI

Buna göre teknik direktör Phillip Cocu’nun yardımcı antrenörlüğünü Chris wan der Weerden yapacak. Weerden 2012 yılından bu yana PSV’de yardımcı hocalık görevini üstleniyor. Son 3 yıldır da Phillip Cocu ile birlikte çalışıyor. Weerden’in yanı sıra yerli bir hocanın da Cocu’nun yardımcılığını üstlenmesine kesin gözüyle bakılırken bu ismin kim olacağı ise henüz netleşmedi.

PSV'DEN FENERBAHÇE'YE: "BİZDEN İZİN ALMALILAR"

Sarı-lacivertlilerle her konuda anlaşan Phillip cocu için kulübü PSv’den açıklama geldi. Hollanda kulübünün genel menajeri Toon Gerbrands, “Fenerbahçe, cocu’yu istiyorsa sözleşmesi olduğu için bizden izin almak ve anlaşma sağlamak zorunda” diye konuştu.