Şişecam Topluluğu'nun, çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak bu yıl dördüncü kez düzenlediği "Annem/Babam Fabrikadayken" konulu resim yarışması sonuçlandı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre Topluluğun, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) bilincini artırmak amacıyla bu yıl dördüncü kez düzenlediği "Annem/Babam Fabrikadayken" konulu resim yarışmasının kazananları belli oldu.

Topluluğun faaliyet gösterdiği 13 ülkedeki çalışanlarının çocuklarının katıldığı yarışmanın ödül töreni Şişecam Çayırova Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya topluluğun faaliyet gösterdiği farklı ülkelerden katılan çocuklar, ödül töreni ve sonrasındaki etkinliklerle eğlendi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, ödül töreninde yaptığı konuşmada, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda dünyada ilk üçe girme hedef ve vizyonuyla hareket eden topluluğun bugün geldiği noktada yurt içinde 19, yurt dışında ise 25 olmak üzere toplam 44 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

13 ülkedeki üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğunun belirlediği hedeflere koşarken en önemli referanslarından birisinin İSG uygulamaları olduğuna dikkati çeken Kırman, "Şişecam Topluluğunun hayata geçirdiği İSG uygulamalarının temelinde insan yaşamına ve sağlığına duyduğumuz saygı birincil önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

Açıklamada Kırman'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Çalışanlarımız bize ailelerinin ve çocuklarının emanetidir. Topluluğumuzda İSG kültürünün yayılması için yapılan çalışmalar sadece değerli çalışanlarımızı değil, ailelerinizi ve çocuklarınızı da kapsayacak şekilde, geniş bir çerçevede planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu kültürün çalışanlarımızın aileleri ve yakın çevrelerinde benimsenmesini önemsiyoruz. İSG konusunda çalışanlarımız için daha rahat ve güvenli çalışma ortamı yaratmak adına sürekli çalışmalar yapıyoruz. Topluluk olarak, üretim faaliyetlerimizin tüm aşamalarını sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında gerçekleşmesi için sürekli çalışıyoruz. Dünyanın en büyük ilk üç üreticisi arasında yer almayı hedeflediğimiz ve büyüme stratejilerimiz çerçevesinde İSG çalışmaları ve uygulamaları büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, İSG kültürünü bir yaşam tarzı haline getirmek birincil görevimizdir."

Şişecam Topluluğu Endüstri İlişkileri Direktörü Ertan İren ise bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya ilk kez Türkiye dışındaki Şişecamlıların çocuklarının da katıldığını kaydetti.

26'sı yurt içi, 73'ü yurt dışı olmak üzere toplam 99 resmin değerlendirildiği yarışmaya hem fikirleri hem de çizgileriyle katılan tüm çocuklara teşekkür eden İren, "Topluluk olarak sürekli geliştirdiğimiz İSG uygulamalarının hedeflenen başarıya ulaşabilmesi ancak sizlerin işbirliği ile mümkün olabilecektir. Bu anlamda desteğiniz bizim için büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.