Muğla'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen Çocuklarla El Ele: Stem Bilim Şenliği'nde, MSKÜ Eğitim Fakültesi 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören fen bilgisi öğretmen adayları, MSKÜ Muğla Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencileri, BİLSEM öğretmenleri ve BİLSEM ortaokul öğrencileri görev aldı. Etkinlik kapsamında oluşturulan atölyelerde katılımcılar, farklı tür roket tasarımlarından origamiye, sanal gerçeklikten holografiye pek çok alanda ürünler ortaya koydu. Etkinlik süresince belirli aralıklarla prototip roketler fırlatılarak çocuklara ve katılımcılara heyecan dolu anlar yaşatıldı.

ÇOCUKLARIMIZIN VİZYONLARI GENİŞ

Serginin açılışında konuşma yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, çocukların bilimin ışığında yetişmesinin önemli olduğunu söyleyen Çiçek, "Ülkemizi en üst medeniyetlere ulaştıracak bugünün çocuklarıdır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine daha çok önem vermeliyiz. Çocuklarımızın vizyonları çok geniş. Çok şeyler görüyorlar. Bizim görevimiz de çocuklarımızı bu vizyonlarına göre yetiştirmek." dedi.

ÇEŞİT ÇEŞİT MATERYAL SERGİLENDİ

Sergide, bluetooth kontrollü ev, güneş izleme sistemi, çizgi izleyen robot, elektronik kumbara, lazer kontrollü cihaz, el jeneratörü, sese duyarlı lamba, bisiklet kullananlar için sinyal veren giysi, müzik sistemli araba, görme engelliler için tasarlanmış cihaz, ışık ve yaklaşım sensörlü evin yanı sıra çok sayıda teleskop, güneş saati ve hazırlanan materyaller yer aldı.