CNN yorumcusu Van Jones, Joe Biden'ın başkanlık yarışı kazanmasına gözyaşlarıyla tepki verdi. 'Bu sabah ebeveyn olmak daha kolay' diyen Jones, 'Çocuklarınıza karakterin önemli olduğunu söylemek daha kolay' dedi.

Aynı zamanda avukat ve yazar olan Van Jones, 'Kaybedenler için üzgünüm, bugün onlar için iyi bir gün değil. Ama birçok insan için bugün iyi bir gün' dedi.

"MÜSLÜMANSANIZ ENDİŞELENMENİZE GEREK YOK"

Özellikle azınlıklar için hayatın daha kolay olacağının altını çizen Jones, 'Eğer bu ülkede Müslümansanız, Başkan'ın sizi burada istememesi konusunda endişelenmenize gerek yok. Eğer bir göçmenseniz, Başkan'ın sebepsiz yere bebekleri (sizden) ayırmakla veya hayalperestleri geri göndermekle mutlu olması konusunda endişelenmenize gerek yok' dedi.

Van Jones, Biden'ın seçimi kazanmasının, Donald Trump döneminde gerçekten acı çeken birçok insan için intikam olduğunu vurguladı.

"NEFES ALAMIYORUM SADECE GEORGE FLOYD İÇİN DEĞİL"

"Black lives matter" kampanyasına değinen Van Jones, " 'Nefes alamıyorum' yalnızca George Floyd için değildi. Bu, nefes alamadığını hisseden birçok insan içindi. Uyandığınız her gün tweetler alıyorsunuz ve mağazaya gidiyorsunuz ve (orada) ırkçılığını belli etmekten korkan insanlar size karşı edepsizleştikçe edepsizleşiyor ve siz çocuklarınız ve kız kardeşleriniz için endişeleniyorsunuz. Birileri ona (kız kardeş) laf atmadan, o Walmart'a gidip arabasına geri dönebilir mi?" dedi.