NBA'de final serisi tüm hızıyla sürüyor. Cleveland Cavaliers, serinin 5. maçında Golden State Warriors'u 112-97 mağlup etti. Evi Oracle Arena'daki karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Golden State Warriors'a, LeBron James - Kyrie Irving ikilisi müsaade etmedi: 112-97

Warriors'un 3-1 önde götürdüğü seriyi 3-2'ye getirerek Cleveland'a taşıyan Cavaliers'ta, James-Irving ikilisi toplam 82 sayı ürettiler. Bu performanlar, NBA rekorunu da beraberinde getirdi.

James ve Irving 41'er sayı attı ve NBA finallerinde ilk kez aynı takımdan iki isim 40 sayı barajını geçmeyi başarmış oldu. İlk yarıda Cleveland potasına 61 sayı bırakan Warriors'ta, Klay Thompson da inanılmaz bir ilk yarı performansa imza attı.

12'de 8 saha içi isabetin 6'sını 3 sayı çizgisinin arkasından bulan Thompson 26 sayıyla oynadı ancak ikinci yarı işler tersine döndü. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ve 61-61 beraberlikle kapanan ilk yarının ardından parkeye çıkan Stephen Curry ve arkadaşlarını; serinin 4. maçında LeBron James'e yaptığı sportmenlik dışı faul nedeniyle ceza alan Draymond Green'in ardından bir şok daha bekliyordu.Green'in yokluğunda özellikle LeBron savunmasında sıkıntı yaşayan takım, 3. çeyreğin henüz başında, blok yaptığı bir pozisyon sonrası dizinden sakatlanan Andrew Bogut'u da kaybetti. Soyunma odasına inen Bogut bir daha geri dönemedi ve bu andan itibaren Cleveland oyun ve skor üstünlüğünü ele geçirdi.

Cleveland, Bogut'un da eksikliğiyle kısa bir takımla mücadele etmek zorunda kalan rakibine karşı ritim bulurken, Warriors'ın Tristan Thompson'a faul çizgisine gönderme stratejisi de işe yaramadı ve son çeyreğe 93-84'lük Cleveland üstünlüğüyle girildi. 30 sayı ve üstü attığı son iki senedeki tüm play-off maçlarını takımına kazandıran Stephen Curry'nin 25 sayıda kaldığı maçın son çeyreği de Cleveland'ın üstünlüğüyle geçti.

Warriors'ın, seriyi uzatmak için kazanmaktan başka çaresi olmayan rakibine direnç gösterememesiyle, maçı 112-97 Cleveland Cavaliers kazandı ve seri 3-2'ye geldi.

NBA final serininin 6. maçı, perşembeyi cumaya bağlayan gece Cavaliers'ın sahası Quicken Loans Arena'da oynanacak.