Corona virüsü dünya genelinde hızla can almayı sürdürürken, salgının ortaya çıktığı Çin'de kritik bir gelişme yaşandı. Aralık 2019'da Wuhan'da başlayan ve kısa sürede yayılan hastalığı kontrol altına alan ülkede aylar sonra bir ilk yaşandı.

Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte semptomatik yani belirti gösteren yeni vaka ile can kaybının görülmediğini, bunun salgının başladığı dönemden beri ilk olduğunu duyurdu.

ASEMPTOMATİK VAKALAR SÜRÜYOR

Öte yandan olası bir ikinci dalganın başlangıç sebebi olarak gösterilen asemptomatik vakalar ise devam ediyor. Paylaşılan verilere göre 28 yeni asemptomatik vakanın kayıtlara geçtiği belirtildi.

TÜM VATANDAŞLARA TEST

Asemptomatik vakaları tespit ederek salgının yeniden hortlamasının önüne geçmek isteyen yetkililer, virüsün merkezi Wuhan'da tüm vatandaşlara test uygulamaya başlamıştı.

Wuhan'da şehrin pek çok yerinde test noktaları kuruldu.

Bu kapsamda 25 Mayıs'a dek yaklaşık 11 milyon vatandaşın taramadan geçirilmesinin hedeflendiği duyurulmuştu. Şehrin neredeyse her noktasına sağlık ekipleri yerleştirilirken testler aralıksız devam ediyor.

Çin'de 82 bin 971 kişi corona virüsüne yakalanırken, bunlardan 78 bin 258'i sağlığına kavuştu. Salgın sürecinde 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.