Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüsü nedeniyle 722 kişi öldü. Virüsten etkilenenlerin sayısı ise 34 binin üzerinde.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, bir günde 86 kişinin öldüğünü, yeni vakaların ise çoğunlukla Hubei eyaletinde tespit edildiğini duyurdu. Virüsle mücadele için 10 günde inşa edilen hastane geçen hafta hasta kabulüne başladı. Yeni bir hastanenin ise önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor. Ancak, Çin'deki hastanelerde hala yatak ve ekipman eksikliği yaşanıyor.

Pekin'deki ABD Büyükelçiliği, Wuhan'da bir ABD vatandaşının öldüğünü açıkladı. Açıklamada, korona virüsü teşhisi konulan 60 yaşındaki bir hastanın Jinyintian Hastanesi'nde öldüğü ifade edildi. Japonya Dışişleri Bakanlığı ise, Japonya'da virüs teşhisi konulan bir hastanın zatürre nedeniyle öldüğünü duyurdu.

İDAM CEZASI SÖZ KONUSU

Çin hükümeti, salgını kontrol altına almak için yapılan çalışmaların 'aksamasına sebep olanların', ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı. Kuralları ihlal edenlerin tutuklanması ve hatta idam edilmesi, hükümet tarafından yapılan yeni düzenlemeler arasında yer alıyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ve Çin Yüksek Mahkemesi'nin yayınladığı ortak açıklamada, yedi tane 'tıbbi suç' listelendi. Açıklamada, ağır suçlarda ise idam cezasının 'göz önünde bulundurulacağı' duyuruldu.

Listelenen yedi madde aşağıdaki gibi:

Sağlık personelinin kasten yaralanması veya öldürülmesi

Sağlık personelinin özgürlüğünü hakaret, şiddet, tehdit, iftira ve suçlamayla kısıtlama

Sağlık personelinin virüse karşı savunmasız hale gelmesine neden olacak eylemler (koruyucu maskeyi ve kıyafetleri yırtmak veya tükürmek)

Muayene olmak ve karantina altına alınmak gibi tedavi önlemlerini reddetmek ve virüs nedeniyle ölenlerin cenazelerinin yasalara uygun olarak imha edilmesini engellemek

Sağlık kurumlarını kasıtlı olarak işgal etmek, rahatsızlığa neden olmak, yasadışı bir şekilde ceset yerleştirme, kargaşaya neden olma ve düzeni bozma

Sağlık kurumlarına ruhsatsız silah, mühimmat, patlayıcı ve radyoaktif veya zehirli maddeyle girmek

Sağlık personelinin güvenliğinin ihlali ve tıbbi düzenin bozulmas