Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı. Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı.

ELEKTRO ŞOK CİHAZI KULLANILDI

Bilincini kaybeden Eriksen'e önce kalp masajı yapan doktorlar daha sonra elektro şok cihazıyla kalbi buran oyuncuyu hayata döndürmeye çalıştı. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 10 dakika kadar sahada müdahale ettiği Eriksen'in takım arkadaşları da etrafında daire oluşturarak dua etti.

EŞİ SAHAYA İNDİ

Eriksen'e müdahale edildiği sırada Danimarkalı oyuncunun eşi Sabrina Kvist Jensen gözyaşları içinde saha kenarına indiği görüldü.

Danimarkalı file bekçisi Kasper Schmeichel ve eski Fenerbahçeli Simon Kjaer de Eriksen'in eşinin yanına giderek onu teselli etti.

BU KARE RAHATLATTI

Uzun süre müdahale edilerek hayata döndürülen Christian Eriksen'in sedyeyle saha dışına taşınırken çekilen fotoğrafta bilincinin yerinde olduğu görüldü ve bu kare adeta yüreklere su serpti.

MAÇ ERTELENDİ

UEFA, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada maçın ertelendiğini duyurdu.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

Christian Eriksen'in hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu öğrenildi.

UEFA AÇIKLAMA YAPACAK

UEFA, Eriksen'in son durumu ve ertelenen maçla ilgili alınan resmi karar hakkında TSİ 20.45'te bir açıklama yapılacağını duyurdu.

DANİMARKA FUTBOL FEDERASYONU: BİLİNCİ AÇIK

Danimarka Futbol Federasyonu, Christian Eriksen'in bilincinin açık olduğunu ve detaylı kontroller için hastaneye götürüldüğünü açıkladı.

UEFA, Christian Eriksen'in hastaneye kaldırıldığını ve durumunun şu anda stabil olduğunu açıkladı.

UEFA'nın ardından Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen'in bilincinin açık olduğunu ve detaylı kontroller için hastaneye götürüldüğünü duyurdu.

MENAJERİ: NEFES ALIYOR VE KONUŞABİLİYOR

Simon Kjaer'in menajeri Martin Schoots da, "Christian'ın babasıyla konuştum, bana nefes almasında sorun olmadığını ve konuşabildiğini söyledi. Babası ve eşi şu anda hastanede" ifadelerini kullandı.

FEDERASYON AÇIKLADI: MAÇ DEVAM EDECEK

Danimarka Futbol Federasyonu, karşılaşmanın 21:30'dan itibaren kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.