TBMM'deki çocuk istismarına yönelik düzenlemeye CHP'li vekiller başta olmak üzere çeşitli çevreler süreci provoke etmeye kalkıştı. 'Tecavüz serbest bırakılıyor' yalanıyla manipülasyona imza atan CHP'lilerin yalanı gün yüzüne çıktı.

Cinsel istismar düzenlemesini CHP'li vekil istemiş

CHP'liler cinsel istismar düzenlemesine karşı 'tecavüz serbest bırakılıyor' yalanıyla manipülatif bir algı oyununa başlarken, CHP Milletvekili Burcu Köksal'ın 9 ay önce yaptıkları ortaya çıktı. Bu şekilde bir düzenlemenin yapılması gerektiğini TBMM'de gündeme taşıdığı öğrenilen Köksal, kendisine bu durumu soranları ise Twitter'da engelliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda dün Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri vardı. TBMM'deki çocuk istismarına yönelik düzenlemenin görüşmeleri tartışmalı geçti. Komisyondan mutabakat ile geçen tasarı için AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından önerge verildi.

CMK'ya eklenecek geçici maddeyle cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur çocuk ile evlenen fail hakkındaki hükmün geri bırakılması, cezaevinde ise serbest bırakılması istendi.

Düzenlemenin ardından CHP'li vekiller başta olmak üzere çeşitli çevreler süreci provoke etmeye kalkıştı. 'Tecavüz serbest bırakılıyor' yalanıyla manipülasyona imza atan CHP'lilerin yalanı gün yüzüne çıktı.