“Hakkari’de silahlı insansız hava araçları sivilleri vuruyor” diyerek milli silahları hedef haline getirmeye çalışan CHP’nin iftiralarına çifte yalanlama geldi. Başsavcılık, CHP’nin masum dediği isimlerin PKK işbirlikçisi olduğunu tespit etti. Genelkurmay da “TSK bugüne kadar hiçbir sivili hedef almamıştır” açıklaması yaptı.

DELİLLER CHP’Yİ YALANLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu’nun gündeme getirdiği Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da sahiplendiği iddialar yalan çıktı. PKK ağzı ile konuşan Tanrıkulu ve Kılıçdaroğlu’nu Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada elde edilen bilgiler yalanladı.

PİKNİKÇİ DEĞİL İŞBİRLİKÇİ

Hakkari'de 31 Ağustos'ta SİHA’larla PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda ölen bir kişi ile yaralanan 4 kişinin CHP’nin iddialarının aksine piknikçi değil, terör örgütünün işbirlikçileri oldukları belirlendi. Üstelik operasyon sırasında teröristlerle toplantı yapıyorlardı.

KEMAL BEY’İN YALANLARI ÇÜRÜDÜ

Başsavcılığın tespitleri, Kılıçdaroğlu’nun “Güvenlik noktasından geçmişler, törerist iseler neden gözaltına alınmadılar” iddiasını da yalanladı. İş birlikçilerin, güvenlik gerekçesiyle kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açarak teröristlerin bulunduğu bölgeye ulaştıkları saptandı.

PKK’YA LOJİSTİK DESTEK

Operasyonlar sonucu sıkışan PKK’ya lojistik destek için giden örgüt yandaşlarının bölgeye ulaştıktan sonra da yemek pişirerek bir süre teröristlerin gelmesini bekledikleri tespit edildi.İşbirlikçilerin bir süre önce gaspettikleri anlaşılan ve içinde mutfak tüpleri bulunan 2 araca da savcılıkça el konuldu.

GENELKURMAY: OPERASYONDA MASUMA ZARAR VERİLMEDİ

Tanrıkulu’nun ısrarla gündeme getirdiği, Kılıçdaroğlu’nun da arkasında durarak terörle mücadeleyi zaafa uğratmaya çalıştığı iddiaları Genelkurmay Başkanlığı da yalanladı. Türk Genelkurmay “Silahlı Kuvvetleri bu güne kadar hiçbir sivil, masum vatandaşımıza yönelik zarar verecek uygulama içinde olmamıştır. SİHA ile Hakkari’de icra edilen operasyonda da aynı esas ve usuller kullanılmıştır" açıklaması yaptı.