Manisa'da AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in istifasıyla sonuçlanan, iç savaş tartışmasının ikinci perdesinde bu sefer gözler CHP’ye çevrildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in, 3 buçuk ay önce muhtarlarla yaptığı bir toplantıda, “İçim kan ağlayarak söylüyorum, neredeyse bir iç savaş arifesindeyiz gibi görünüyor” dediği ortaya çıktı.

Ozan Erdem’in iç savaşa yönelik sözlerinin ardından AK Parti yönetiminin isteği üzerine istifa etmişti. AK Parti’nin bu tavrına karşılık, “Üzülerek belirtmek istiyorum ki Orta Doğu bataklığının içinde bir savaşa sürüklenmek üzereyiz, bunu içim kan ağlayarak söylüyorum neredeyse bir iç savaş arifesindeyiz gibi görünüyor” diyen Tur Yıldız Biçer hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapmayan CHP yönetiminin sessizliğini koruması dikkat çekti. AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Selçuk Özdağ, CHP’li Biçer ile ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu göreve çağırdı.

KİMİ KASTEDİYOR?

Özdağ, “Yıldız Hanım, iç savaşla ilgili cümlelerinden önce, ‘15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de bir demokrasi, kardeşlik iklimi inşa edilmişti, şimdi farklı iklime doğru gidiyoruz’ türünden sözler söylüyor. 5 Kasım’da herhangi bir önemli olay olmamış. 15 Temmuz atlatılmış, ciddi bir mücadele veriliyor, PKK ile ciddi mücadele var. Kimi kast ediyor, neden ihtiyaç duyuyor? Daha Bahçeli’nin ‘başkanlık çıkışı’ bile yok. Dolayısıyla neye dayanarak böyle bir ortamda böyle bir açıklama gereği duyuluyor? ‘Terör olayları vardır, olabilir’ demek ayrı bir şeydir, ama ‘Türkiye’de bir iç savaş çıkacak’ demek başka bir şey” değerlendirmesinde bulundu. Selçuk Özdağ, “Bizim il başkan yardımcısının maksadını aşan ifadesini hemen gündeme taşıyıp bu konuyu kamuoyuna mal etmeye çalışmaları karşılığında biz istifasını istedik. Ama Kılıçdaroğlu, bu hanımefendi hakkında ne yapacak, kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da, “CHP Genel Merkezi kendi milletvekillerinin yaptığı bu açıklamadan dolayı bir işlem yapacak mıdır? Ya da kendisi bununla ilgili bir tasarrufta bulunacak mıdır? Bunu merak ediyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Star