CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile bir grup milletvekili kendilerine randevu vermediği gerekçesiyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile makamda tartıştı. CHP'li milletvekilleri geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir programda Atatürk'e ve İnönü'ye hakaret edildiği gerekçesiyle Gök'ün istifa etmesini istedi.

CHP milletvekilleri cenazesi olduğu gerekçesiyle kendilerine randevu vermeyen TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın makamına baskını gitti. Bir süre makamde bekleyen CHP'liler ile Göka arasında tartışma çıktı. TRT Genel Müdürü, CHP'li vekilleri işgalcilikle suçladı, darbe girişimi olarak nitelendirdi.

CEP TELEFONUYLA ÇEKİLDİ

CHP'lilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde, milletvekillerinin Göka'yı makamında bekledikleri görülüyor. Duruma tepki gösteren Göka ise kendisi gelmeden makamı girilemeyeceğini belirterek, cenazesi olduğunu bu nedenle randevu veremediğini, kendisinden de CHP heyetinin farklı bir tarih istemediğini ileri sürdü. Programı izlediğini iddia edildiği gibi ne Atatürk'e ne de İnönü'ye hakaret edilmediğini belirten Göka, belli ölçülerde döneme ilkişkin eleştirilerin bulunduğunu söyledi.

"TERBİYESİZLİK YAPTI, İSTİFA ETSİN"

Göka'nın "işgal ve darbe" sözlerine sinirlenen CHP'li Gök, ziyaretlerinin işgal olarak nitelenmesine tepki gösterdi, "Nasıl işgal dersiniz, ben ana muhalefet partisi grup başkan vekili olarak buradayım. Böyle bir terbiyesizliği kabul etmem" diye konuştu. Gök şöyle konuştu;

"Devletin ve yurttaşların kurumu olan bu TRT Genel Müdürü'nün bu makamda bir gün dahi durması söz konusu olamaz. Tarafsızlığını yitirdiği açıkça belli olan bu genel müdür ayrıca Cumhuriyet düşmanıdır. Cumhuriyete yönelik bu saldırılar karşısında o programı savunan, 'bu program burada yapılabilir, burası bir yorum programıdır' demek suretiyle bu programa sahip çıkan anlayışını nefret ve şiddetle kınıyorum."