Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık'a yönelik saldırı girişimiyle ilgili, "Arkadaşımızın başına asla bir iş gelmesin, 'hayır' kampanyası yapan hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın. Tasvip etmek mümkün değil fakat olayı saptırmak da doğrusu çok ayıptır." dedi.

Özhaseki, gazetecilerin soruları üzerine, Arık'a saldırı girişiminden haberdar olduğunu belirterek, "Tabi ki şiddetle kınıyorum. Böyle birşey tasvip edilemez. Doğru bulmuyoruz." ifadesini kullandı.

KİŞİNİN ALKOLLÜ OLDUĞU KESİN

Olayın bazı televizyon kanallarında farklı şekilde yansıtıldığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Dükkana giriliyor, şahsın alkollü olduğu kesin, o da bir tepkide bulunuyor. Herhalde hoş olmayan kelimeler söyleyince tartışma çıkıyor. Bir an önce de son buluyor. Yaralanma yok, sıkıntı yok fakat biraz önce arkadaşlar getirdiler, galiba Halk TV'de 'Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın Talas'ta bir açılışı vardı, oradan gidenler saldırıda bulunmuş olabilir büyük ihtimalle. Çevre ve Şehircilik Bakanı bir güzel geziyor, propaganda yapıyor da bak 'evet'çilere yollar açık fakat 'hayır' kampanyası yapanlara saldırı, baltayla sopayla devam ediyor' gibi... Arkadaşlar, çok ayıptır. Böyle bir olayı kınıyoruz. Arkadaşımızın başına asla bir iş gelmesin, 'hayır' kampanyası yapan hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın. Tasvip etmek mümkün değil fakat olayı saptırmak da doğrusu çok ayıptır. Olay ne kadar ayıpsa onu saptıranların yaptığı da en az onlarınki kadar ayıptır."

SAPTIRMA GAYRETİNİ AYRICA KINIYORUM

Bir iş yerindeki tartışmayı kendilerinin yaptırdığı gibi bir yaklaşımın yanlış olduğunu vurgulayan Özhaseki, "CHP'nin bu tavrını bildiğim için hiç şaşırmıyorum. Yıllar önce genel başkanları, ağza alınmadık şekilde bir sürü hakaretlerle onlarca yalanı ve iftirayı benim hakkımda söylediği için bundan birkaç yıl önce yine CHP milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları toplanıp yine iftira kampanyaları başlattıkları için bunu da hiç yadırgamıyorum. Sadece oradaki bir tartışmayı, dükkan sahibiyle aralarında olan bir ihtilafı kalkıp da evet hayır kampanyasında bizim yaptırdığımıza doğru yönelecek şekilde sözler sarf etmeleri, kendilerinin ikinci büyük ayıbıdır. Kınıyorum. Tabi olayı kınıyoruz ama kendilerinin saptırma gayretini de ayrıca kınıyoruz." diye konuştu.