TBMM'de Enerji Bakanlığı'nın bütçesi hakkında söz alan Başarır konuşması sürerken "Önce kendine bakacaksın. Sen asker düşmanısın" şeklinde ses yükselten AK Parti sıralarına bakarak "Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var; senin arkadaşlarında dolar var beyefendi" dedi. Başarır konuşmasının sonunda "Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsizdir, alçaktır!" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Başarır'ın konuşması sırasında Meclis'te gergin anlar yaşandı. Ali Mahir Başarır, hükümetin enerji politikasını verdiği örneklerle eleştirerek Türkiye'nin Rusya'dan yüksek ücretle doğalgaz ve elektrik aldığını söyleyerek "Geçen sene bir milyon insanın elektiği kesildi. Avrupa Rusya'dan doğalgazın bin metreküpünü 120 dolardan alıyor. Biz 280 dolara alıyoruz. Size bunun nedenini sordum sayın bakan siz bunun cevabını vermediniz. Türkiye'de geçen sene 4 milyon insanın doğalgazı kesilmiş.İnsanlar ısınamıyor. Ama biz elektrikte ve doğalgazda Rusya'ya taviz vermekten hiç geri durmuyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'li Başarır, daha önce katılmış olduğu televizyon programındaki çarpıtılan sözlerinin bilmesine rağmen 'Milli bir enerji politikası bu olamaz. İnsanlar evine ekmek götüremiyor.' sözünden sonra AK Parti sıralarından "Önce kendine bakacaksın. Sen asker düşmanısın" şeklinde laf atılmasına karşılık verdi. Başarır ' Ben her şeyin cevabını veririm. Hiç merak etmeyin. Benim alnım açık beyefendi. Siz çok rahat olun. Bana laf atmayın. Ben senin söylediğin lafa da cevabımı veririm. Ben bu ülkede onurumla şerefimle askerlik yapmış, terhis almış bir insanım. Sen arkadaşlarına bak beyefendi. Hem bedelli askerlik yapıp hem de devletten maaş almış beyefendi. Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var, senin arkadaşlarında dolar kokusu var, beyefendi.' şeklinde konuştu.

BAŞARIR: ŞEHİDE KELLE DİYEN DAHA BÜYÜK ŞEREFSİZ VE ALÇAKTIR

Sözlerini sürdüren Ali Mahir Başarır, 'Eğer ki bu ülkede, Allah göstermesin bir savaş çıkarsa, ben milletvekili rozetimi çıkarırım, o üniformayı onurla giyerim beyefendi. Benim lafımın başını sonunu keserek, bir cümleyle beni linç edemezsiniz beyefendi. Ben o konuşmamda, Mehmetçiğin postalını Katara vermem dedim beyefendi. Mehmetçik, asker, ordu benim başımın tacıdır. Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır. Ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır.' dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet'in Katar'a satılmasına tepki göstererek "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" cümlesi stüdyoda gerginlik yaratmıştı.

Habertürk TV'de yayımlanan Eren Eğilmez'in sunduğu "Gerçek Fikri Ne" adlı programa katılan Başarır, Tank Palet fabrikasının Katar'a satılmasına tepki göstermişti. Başarır, 'Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…' ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerinde stüdyoda bulunan kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu Başarır'ın sözlerine tepki gösterdi. Daşdemir, 'Hangi ordu satılmış' diye sorarken, Ali Mahir Başarır 'Tank Palet ordu değil mi?' diye yanıt vermişti.