Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı, Fikri Sağlar'ın sözlerini eleştirirken CHP'deki kadınları "vitrin mankeni" olarak tanımlamasına CHP'den tepki geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, 'Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ayasofya Cami çıkışında CHP'ye Fikri Sağlar'ın açıklamaları üzerinden yüklenirken 'Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz, başörtülü birkaç kişiyi de yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor. Geçti o işler' dedi.

'CHP İKTİDARINDA TOPLUMSAL BARIŞ SAĞLANACAK, SÖZ'

Erdoğan'ın 'vitrin mankeni' ifadesi ise sosyal medyada tepkilere neden oldu. O tepkilerden birini ise sözlerin hedefinde yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıç, şu açıklamada bulundu: Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında Fikri Sağlar'ın sözlerini değerlendirdiği sırada kullandığı 'vitrin mankeni' ifadesine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Ne demek vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok. Başka partiden olunca vitrin mankeni... Erdoğan, bütün başörtülü kadınlardan özür dilemeli." ifadelerine yer verdi.