Celal Atik Spor Salonunda başlayan CHP 36. Olağan İzmir İl Kongresine; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanlığına oy birliği ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl seçildi.

Kongrenin adaylarından Deniz Yücel, salona "İşte örgüt, işte başkan" sloganları ile girerken, Utku Gümrükçü ise "Örgütün adayı Utku Gümrükçü" sloganları ile giriş yaptı. Emniyet görevlilerinin dışında 200 partilinin görev alacağı kongrede 80 kabin, 8 sandık kuruldu.

Utku Gümrükçü'nün konuşma yapmak için kürsüye çıkmasından kısa süre sonra bir partili, kürsüye yönelerek protesto etmeye çalıştı. Bu partiliye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger müdahale edince salon biranda karıştı.

İki adayın tarafları birbirlerinin üzerine yürüdü. Taraflar güçlükle sakinleştirildi. Yerinden kalmayan Aziz Kocaoğlu'nun çevresine etten duvar örüldü. Kürsüde de Utku Gümrükçü'nün etrafı sarıldı.

Olayların yatışmaması üzerine Divan Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kongreye 15 dakika ara verirken sakinleşme olmadığı takdirde kongreyi iptal edeceğini duyurdu.