İstanbul Fatih'te bir esnaf, "Yeter, bıçak kemiğe dayandı. Uyan Ankara. Raflarımız boşaldı, kredimiz kesildi, dükkanlarımız kapandı, icra kapıya dayandı" sözleriyle isyan etti.

Esnaf isyan etti: Yeter bıçak kemiğe dayandı.

Korona virüs salgını sonrası esnaf kan ağlıyor. Hükûmetin açıkladığı yardım paketleri yüzleri güldürmedi. İstanbul'da AK Parti'nin kalesi olarak adlandırılan Fatih ilçesinde bir esnafın isyanı kameralara yansıdı.

CHP'li Gürsel Tekin'in gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bir esnaf 'Yeter, bıçak kemiğe dayandı. Uyan Ankara. Raflarımız boşaldı, kredimiz kesildi, dükkanlarımız kapandı, icra kapıya dayandı' diye isyan etti. Civar esnaf bu sözleri alkışladı.

Gürsel Tekin'e veryansın eden esnaf, 'Türkiye'nin yüzde 99 buçuğu bankalara borçlu. Allah hepsinin hesabını soracak. Haksızlığa Allah dayandırmaz' ifadelerini kullandı.

Yapılan zamlara tepki gösteren bir yurttaş 'Yeter artık' diyerek AKP yönetimine adeta isyan etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, esnafın sorunlarını dinlemek için çeşitli kentlerde sokağa çıktı. Yapılan zamlara tepki gösteren bir yurttaş, yanında getirdiği gazete küpürünü göstererek 'Yeter artık' dedi. Türkiye'nin %99,5'inin bankalara borçlu olduğunu iddia eden esnafa Gürsel Tekin, Türkiye'de 21 milyon 800 bin icra dosyası var diyerek katıldı. Kocaeli CHP il yönetimi ve bölge milletvekilleri ile birlikte bir tekstil atölyesini ziyaret eden Gürsel Tekin, asgari ücret ile çalışanlar için aile sigortasının önemine değindi.