İslam dinine karşı nefret karikatürleri çizen Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo, bu kezde cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi üzerinden ırkçı bir karikatür yayınladı. Dergi "Küçük Aylan büyüseydi ne olacaktı? Almanya'da kadın poposunu mıncıklayan biri olacaktı" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Charlie Hebdo çizeri Riss (Laurent Sourisseau) yılbaşı akşamı Almanya'da yaşanan taciz olaylarına gönderme yaptığı karikatürde, ailesi ile birlikte Yunanistan’a geçmek isterken hayatını kaybeden ve bedeni Türkiye sahiline vuran Aylan Kurdi bebek hakkında yakışıksız bir karikatür yayınladı. Karikatürde Aylan bebek, büyümüş halde, bir kadının arkasından dilini çıkartmış ve gözleri dönmüş bir vaziyette koşarken resmediliyor. Kurdi'nin ölmüş halini de resmeden Sourisseau, üstte ve alttaki yazılarda "Küçük Aylan büyüseydi ne olacaktı? Almanya'da kadın poposunu mıncıklayan biri olacaktı" ifadesini kullandı.

Almanya'nın Köln kenti başta olmak üzere, yılbaşı gecesi 100'ün üzerinde kadın tacize uğradıklarını dile getirerek şikâyette bulunmuşlardı. Bunun üzerine aşırı sağcı PEGİDA üyeleri sokaklarda sığınmacılara saldırmışlar ve başta Suriyeli ve Arapça konuşan mülteciler dâhil, pek çok yabancı hedef haline gelmişti. Charlie Hebdo editörü Laurent Sourisseau ise, PEGİDA gibi mültecileri suçluyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda birçok kişi Laurent Sourisseau’un bu çizimi "ırkçı" olarak değerlendirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Hazreti Muhammed'in karikatürlerini 2011'de yayımlayan Charlie Hebdo dergisinin binasına silahlı saldırı oldu. En az iki saldırgan dergi binasına girip ateş açtı.
Fransız polisi aralarında iki polis ve dört karikatüristin de olduğu 12 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenler arasında derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier de var.
Saldırı daha sonra Yemen El Kaide'si tarafından üstlenildi.

İŞTE O KÜSTAH KARİKATÜR

Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cansız cesedi yuvarlak içine alınmış ve yanınada "Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?" sorusu yazılıyor. Bu sorunun altında tacizcilerden kaçan kadınlar yer alıyor.