Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında diz kapağından sakatlanarak sezonu kapatan Cenk Tosun, herkesi üzdü. Daha önce de aynı bölgeden sakatlanıp aylarca sahalardan uzak kalan Tosun, ara transferde kiralık olarak döndüğü Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesine katkı vermenin yanı sıra A Milli Takım ile de Avrupa Futbol Şampiyonası'na formda gitmeyi amaçlıyordu.

Geçen sezon da aynı zamanda

Cenk Tosun geçen sezon da bu zamanlar sakatlanmıştı. Ancak pandemi nedeniyle Avrupa Futbol Şampiyonası bu yıla ertelenmişti. Ancak Tosun yeniden sakatlandı ve şampiyonaya gitmek ihtimali kesin olarak ortadan kalktı.

Cenk Tosun'un babası Şenol Tosun, Ajansspor'a yaptığı açıklamada başta oğlu olmak üzere sakatlığın herkesi derin şekilde üzdüğünü söyledi.

Dünya Kupası'nda oynar

Şenol Tosun, "İşlerim nedeniyle Almanya'ya dönmüştüm o yüzden Cenk'in ameliyatında yanında olamadım. Çünkü 5 günlük karantina süresi vardı" dedi.

Cenk Tosun ile konuşup ona moral verdiğini kaydeden baba Tosun, "Nasip değilmiş ama oğluma 'Senin yaşın 35-36 değil. Daha 29. Allah beterinden saklasın. Sabredeceğiz. Avrupa Şampiyonası nasip değilmiş. Dünya Kupası'na gider umarım" dedi.

İki gün şoktan çıkamadı

Cenk'in sakatlandığını ve sedyeyle sahayı terk ettiğini televizyondan gördüğü andan itibaren adeta şoka girdiğini söyleyen baba Şenol Tosun, "Ancak kendime gelmeye başladım. Daha önce de ağır sakatlıklar yaşadı ama bu sefer çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Basketbol Milli Takım doktorları yaptı

Cenk'in ameliyatının çok iyi geçtiğini anlatan Şenol Tosun, "Bu sakatlık basketbolcularda çok sık görülen bir sakatlık. O yüzden ameliyatını bu tür sakatlanmalarda uzman olan Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın doktorlarından Prof. Dr. Barış Kocaoğlu ve Prof. Alper Kaya ameliyatını gerçekleştirdi. Ameliyat çok iyi geçti" diye konuştu.

İkinci gün çalışmaya başladı

Cenk Tosun'un 1 sene dense de çok daha önce sahalara dönebileceğini söyleyen babası, "6-7 ay sonra sahalara dönebileceği söylendi. Cenk çok güçlü biri. Bakın ameliyattan hemen sonra bile çalışmalara başladı. Daha ikinci gün ayağını yüzde 30 oranında esneterek yürütmeye başladılar. Gelecek sezonun ikinci devresine yetişir. Cenk çok üzüldü tabi ama hepimizden daha dirayetli" ifadelerini kullandı.

Everton araştırıp izin verdi

Cenk Tosun'un İstanbul'da kalacağını kaydeden Şenol Tosun, "Everton Kulübü, kendisini ameliyat edecek doktorlardan hastaneye kadar her şeyi inceledikten sonra izin verdi. Zaten bizim doktorlar da uluslararası düzeyde. Cenk tedavi sürecini Türkiye'de sürdürecek" diye konuştu.