1994-1996 seneleri arasında Everton formasını giyen yıldız futbolcu buradan 2 milyon euro'ya Beşiktaş'a transfer olmuştu. Siyah beyazlı ekipte 1999 sezonu sonuna kadar top koşturmuştu.

Hem Everton hem de Beşiktaş'ta çok sevilen ve iki takım taraftarlarının da kahramanı olan Daniel Amokachi tıpkı kendisi gibi hem Beşiktaş'ın hem de Everton'ın formasını giyen Cenk Tosun'u üzecek izahlar yaptı.

Nijeryalı daha önceki futbolcu, Everton'da top koşturan forvet futbolcu Omura Niasse'nin kulüp tarihine geçebilecek muhteşem bir forvet olduğunu söyledi.

Önceden daimi başka takımlara kiralanan, U23 takımına gönderilmeye çalışılan Niasse uzun müddet Everton'da forma talihi bulamamıştı. Cenk Tosun'un transferinin hemen peşinden Sandro'nun gönderilmesiyle beraber yeniden yedek kalması beklenirken formayı alan ve son mücadelelerde attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Oumar Niasse, Cenk Tosun'u yedek bırakmıştı.

Ronald Koeman'ın talih vermediği Niasse nihayetinde Allardyce'ın gözüne girmeyi başarken ona bir destek de Amokachi'den geldi. Nijeryalı yıldız Niasse'yi överken eski Akhisarlı futbolcunun tıpkı Harry Kane'de gördüğü gol atma arzusuna sahip olduğunu öne sürdü.