İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a iade edilmişti. Karar tepkilere neden olurken, Prens Selman'ın Türkiye'ye gelişinden 5 gün önce İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce davanın düşürüldüğü ortaya çıktı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasının duruşmasına ve Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara imza atan mahkemenin 26 Suudi sanık hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdiği ortaya çıktı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin 17 Haziran 2022'de 26 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine yönelik ek karar verdi. Hatice Cengiz'in avukatı Gökmen Başpınar bu karara itiraz edeceklerini belirtti.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'ın fiili lideri Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini değerlendiren Cengiz, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

'Suudi Veliah Prensi'nin Türkiye gezisi hakkında: Onun ülkemize gelmesi, onun bir cinayetten sorumlu olduğu gerçeğini değiştirmez. Her gün başka bir ülkeye yaptığı bu ziyaretler ona siyasi meşruluk kazandırsa da onun bir katil olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Cemal artık sadece benim hikayem değil ve adalet için artık yalnız savaşmıyorum. O öldürüldü ve şu an mezarı bile olmayan birisi'