Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan cemaatler üzerinden oynanan oyunu vurgularken dini değerlerimizle ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İşte Kaplan'ın önemli tespitleri...

Müslümanların devletlerini yok ettiler şimdi Müslümanların cemaatlerini yok etmek istiyorlar. Cemaatleri yok ettiğinizde ortada İslamiyet'ten eser kalmaz. İmam Hatiplere ve tarikatlara ruh veren cemaatlerdir. Cemaat ve tarikatları bahane ederek bu ülkeden İslam'ı tasfiye etmek istenler var. Bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış insanlar çıktı 'Bizi ancak laiklik kurtarabilir' dedi.

BU ÜLKEDEN İSLAM'I TASFİYE ETMEK İSTİYORLAR

Bu ülkeden İslam'ı tasfiye etmek istiyorlar. Cemaatler gittiği zaman bu ülkenin çocukları kime kalır. İki kuşak çocuğumu kaybettim. AK Parti iktidarı döneminde bu ülke iki kuşağını kaybetti. İslam'la ilişki sıfır, iki kuşak gitti. Böyle bir nesil geliyor. Türkiye'de İslam'ın bir şekilde hayat bulmasını sağlayacak omurgayı çökertmeye çalışıyorlar. Bu omurga cemaatler, tarikatlardı. Cemaatler olmadan bu toplum İslam ile ilişkisini sürdüremez. Müslümanların devletlerini yok ettiler. Şimdi Müslümanların cemaatlerini yok etmek istiyorlar. Türkiye'de cemaatleri yok ettiğiniz zaman ortada İslam'dan eser kalmaz.