Yenikapı'da yaklaşık 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde protokol bölümüne ulaşmayı başaran 14 yaşındaki Yakup Nurullah Narin, ünlü isimlerle özçekim (selfie) yaparak sosyal medyada ünlü oldu.

Yakup Nurullah Narin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos'ta Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge, tarihi ana tanık olmak için tek başına gittiğini söyledi.

Alana girişte beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geldiğini gördüğünü belirten Narin, "Yanına yaklaşarak yakından görmek istedim. Girişte benimle beraber bekleyen başka çocuklar da vardı. Cumhurbaşkanımız yanımıza geldi. Kendisiyle çok kısa bir diyaloğum oldu. Cumhurbaşkanımıza 'Kanımızın son damlasına kadar arkanızdayım' dedim. Cumhurbaşkanımız, beni ve diğer çocukları yanaklarından öptü. Sonra da selfie çektik" dedi.
Narin, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de selfie çektirdiğini kaydetti.

Davutoğlu'nun kendisini görünce "Vatanın yiğit evladı Yakup" diye seslendiğini dile getiren Narin, "Ben de yanına gittim. Bana eğitim durumumu ve yaşantımı sordu. Ben de anlattım. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ise yakından ilk defa orada gördüm" dedi.

"Selfie çekerek meşhur olmak aklımın ucundan bile geçmedi" diyen Narin; mitinge, demokrasiye sahip çıkmak ve 15 Temmuz şehitlerini anmak için gittiğini anlatarak, "Mitingde 5 milyon kişiyi görünce zalimlerin korku, mazlumların güven hissettiğini düşündüm. Selfie çekerek sosyal medyada böyle meşhur olmak aklımın ucundan bile geçmedi" ifadesini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayan Narin, "Bu darbe girişimini yapanlar vatan hainidir. Darbe girişimini yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.