Bursa'nın Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi'nde yaşayan S.K., aynı ilçedeki bir anaokuluna gitmesi için ailesi tarafından servise bindirildi. Uyuyakalan çocuk anaokuluna gelindiğinde araçtan inmedi.

S.K.'nın uyuduğunu fark etmeyen servis şoförü S.İ. ile servis görevlisi S.A, aracı bir sonraki servis hareketine kadar beklemek üzere Soğanlı Mahallesi'ndeki bir sokağa park etti. Havalanması için minibüsün kapılarını açan şoför aracın yanından uzaklaştı.

SERVİSTEN İNİP DOLAŞMAYA BAŞLADI

Bu sırada uyanan S.K., araçtan inerek sokakta dolaşmaya başladı. Bölgede devriye gezerken çocuğun kaybolduğunu fark eden Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, S.K.'yı ekip aracına bindirerek emniyete götürdü.

Polis, çocuğun kendini ifade edememesi üzerine yakın bölgedeki tüm anaokullarıyla iletişime geçti.

OKUL AİLE İLE İLETİŞİME GEÇMEDİ

Bir anaokulunun öğrencisinin sabah okula gelmediğini belirleyen ekipler, kimliğini tespit ettikleri çocuğu ailesine teslim etti. Okul görevlilerinin, S.K.'nın okula gelmediği halde ailesiyle iletişime geçmediği belirtildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine servis şoförü S.İ, servis görevlisi S.A. ve okulun kurucu üyesi A.A'.yı emniyete götürdü.

SERVİS ŞOFÖRÜ VE GÖREVLİSİ İÇİN ADLİ İŞLEM

Emniyette ifadeleri alınan kişiler hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan adli işlem başlatıldı.

Öte yandan çocuğun ailesinin konuyla ilgili şikayetçi olmadığı öğrenildi.