Geçen hafta kendi sahasında Antalyaspor'u 4-0 yenmenin morali ile Bursaspor'a konuk olan Medipol Başakşehir, sahadan 0-0'lık beraberlik ile ayrıldı.

49. dakikada "VAR" sisteminin uyarısı ile penaltı kazanan Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor'un Bursaspor kalecisi Okan Kocuk'u geçememesi sebebi ile bu atıştan yararlanamadı.

Bu sonuçla 6 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile puanını 13'e çıkaran Medipol Başakşehir, maç fazlası ile Galatasaray'ı geçip liderliğe yükseldi.

Bursaspor ise üst üste 5. beraberliğini aldı. Sezona Kadıköy'de 2-1'lik Fenerbahçe yenilgisi ile başlayan yeşil beyazlı takım, daha sonra sırasıyla Kayserispor, Konyaspor, Beşiktaş, Rizespor ve son olarak da Başakşehir ile berabere kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Tunay Torun'un son çizgiden ceza sahasına yaptığı ortada Sakho topu ağlara gönderdi. Maçın hakemi Ümit Öztürk, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin yardımıyla pozisyon sırasında Sakho'nun elinin topa temas ettiğini gerekçe göstererek gol kararı vermedi.

18. dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında Saivet'in Medipol Başakşehir ceza sahası önünden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok'tan dönen topu, savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

35. dakikada Medipol Başakşehir'in sağ taraftan kazandığı korner atışını Visca kullandı. Bu oyuncunun Bursaspor ceza sahası içine yaptığı ortada Mahmut Tekdemir'in kafa vuruşunda kaleci Okan Kocuk topu kale çizgisi üzerinden çıkardı.

39. dakikada Bursaspor savunma oyuncusu Umut Meraş'ın kafa vuruşuyla kalecisi Okan Kocuk'a göndermek istediği top, Visca'nın önünde kaldı. Ceza sahası sağ çaprazında kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kalan Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlara gitti.

45. dakikada Bursaspor'un atağında Sakho, Tunay Torun'un pasıyla kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun plase vuruşunda kaleci Mert Günok'a çarpan topu, konuk takım savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

49. dakikada gelişen konuk takım atağında İrfan Can Kahveci'nin Bursaspor ceza sahası içinde Aytaç Kara tarafından düşürülmesi üzerine maçın hakemi Ümit Öztürk, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Adebayor kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Okan Kocuk'tan dönen topu, Ertuğrul Ersoy uzaklaştırdı.

60. dakikada Aytaç Kara'nın pasıyla konuk takım ceza yayı önünde topla buluşan Saivet'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert Günok'ta kaldı.

67. dakikada Saivet'in uzun pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Tunay Torun'un vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

82. dakikada Medipol Başakşehir'in Bursaspor ceza sahası sol çaprazından kazandığı serbest vuruşu Kerim Frei kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Karşılaşma, golsüz sona erdi.