Bursa’da bayan yolcuların isteği üzerine bayan yolculara öncelikli vagon uygulamasına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bayanların talebi üzerine böyle bir uygulamayı başlattıklarını belirterek, "4 vagondan en sonundakine bayanlar rahat binebilsinler diye uyarı yazıları koyduk. Diğer vagonlara da binebilirler. Bizim amacımız şikayetleri en aza indirmek"dedi.” dedi.

Bayanlara özel vagon, vatandaşlar tarafından da büyük destek görürken bu uygulama bazı kesimler tarafından bilinçli olarak amacından saptırılarak siyasi alana çekilmeye çalışılıyor. Kadınlara rahat bir ulaşım imkanı sunan projeyi "kadını toplumsal hayatın dışına itme" olarak gören belli çevreler sosyal medya üzerinden örgütlenerek ve anketler düzenleyerek kararın geri alınması yönünde çaba sarfediyor.

Otosansit Metro İstasyonu durağında başlayan uygulamayı gören bayanlar durumu sevinçle karşılarken, uygulamanın diğer istasyonlara da biran önce yapılması gerektiğini söylediler. Uygulama sadece tercih yapmak isteyen bayanlar için geçerli olacak.

Siz de oyunuzu kullarak tercihinizi belirtebilirsiniz...

OYUNUZU VERMEK İÇİN TIKLAYIN