İstifası istenen belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, saat 16.30'da açıklama yapacağını duyurdu.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kimdir? Kaç yaşında nereli?

Bugün saat 16.30'da açıklama yapacağını açıklayan Ahmet Edip Uğur istifa edecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 belediye başkanıyla ilgili son istifa çağrısı, gözleri bu açıklamaya da çevirdi.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti'de istifası istenen belediye başkanları arasında yer aldığı için adı sık sık gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında 3 belediye başkanının isitifa edeceğini açıkladı. Peki Ahmet Edip Uğur kimdir? İstifa açıklaması yapacak mı? Son dakika gelişmeleri haberimizden bulabilirsiniz...

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?
Son günlerde gündemde olan isim Ahmet Edip Uğur, eşi Nurgül Uğur ile birlikte Balıkesir için gece gündüz hizmet eden bir isim. Ahmet Edip Uğur 7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir’de doğdu. Orta Öğrenimini İstanbul IşıkLisesi’nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde ilk kez Parlamento’ya girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı’da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. 23. ve 24. Dönemde üç defa üst üste Milletvekili seçildi. 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve "Mali ve İdari İsler" Başkanı olarak görev yaptı.

4 DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI
Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde ilk kez Parlamento’ya giren Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yaptı. Uğur, 22. 23. ve 24. Dönemde üç defa üst üste Milletvekili seçildi. 2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İsler Başkanı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ahmet Edip Uğur , Nurgül Uğur ile evli. Ahmet Edip Uğur ile eşi Nurgül Uğur'un üç çocukları var.

ERDOĞAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISI
AK Parti'de isitfası istenen 6 belediye başkanından 3'ü istifa etti. Niğde, Düzce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları istifa etti. Bursa, Balıkesir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları'nın istifasıyla ilgili bugün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Gereği neyse o yapılır dedim. Gereğini yapacaklarını umut ediyorum ve yapılmasını bekliyorum. İstafasını vermeyen için gereği yapılır. Üç başkan en kısa sürede istifalarını verecekler" diye konuştu.

AHMET EDUP UĞUR AÇIKLAMA YAPACAK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa kararları ise merak ediliyor. Erdoğan'ın açıklamasından sonra Uğur, bugün saat 16.30'da açıklama yapacağını açıkladı. Uğur'un istifa edip etmeyeceği merakla beklenirken, gözler bu açıklamaya çevridi.