Corona virüs salgını nedeniyle askıya alınan ve Almanya'da hükümetin kararıyla yeniden başlaması yönünde karar alınan Almanya Bundesliga'da heyecan, 16.30 maçlarıyla start aldı. Almanya'da hükümetin ve federasyonun ortak kararı ile birlikte alınan önlemler kapsamında takımların yedek kulübelerinde bulunan futbolcular ve teknik heyet çalışanları, hem sosyal mesafeye dikkat etti, hem de maske taktı..

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan ve Almanya'da hükümetin kararıyla yeniden başlaması yönünde karar alınan Almanya Bundesliga'da heyecan, bugün oynanan maçlarla başladı.

26'ncı hafta müsabakasında Borussia Dortmund ile Schalke 04, Signal Iduna Park'ta seyircisiz olarak karşı karşıya gelirken, iki takım futbolcuları ısınma öncesinde sahaya maske ile çıktı.

Borussia Dortmund Kulübü, futbolcularının maske ile yeşil zemin üzerindeki fotoğraflarını paylaşırken, "Yeni Normal" başlığını attı.

YEDEK KULÜBESİ DÜZENİ DEĞİŞTİ

Yedek kulübesinde yer alan futbolcuların sosyal mesafeyi koruyarak oturmaları dikkat çekti.

Dev mücadelesi öncesinde talimatlar gereği futbol topları dezenfekte edildi.

Bundesliga'da 66 gün sonra ilk gol, Erling Haaland'dan geldi.

BORUSSİA DORTMUND: 4 - SCHALKE 04:

26. haftada seyircisiz oynanan karşılaşmada Borussia Dortmund, ezeli rakibi Schalke 04'ü 4-0 mağlup etti.

Bir dizi önlem çerçevesinde oynanan maçta Dortmund sahaya Bürki, Piszczek, Hummels, Akanji, Hakimi, Delaney, Dahoud, Guerreiro, Hazard, Brandt ve Haaland 11'iyle çıkarken Schalke 04'de Dawid Wagner sahaya Schubert, Todibo, Sane, Nastasic, McKennie, Suat, Kenny, Oczipka, Caliguri, Harit ve Raman 11'ini sürdü.

Borussia Dortmund 29. dakikada 1-0 öne geçti. Thorgan Hazard'ın pasında topla buluşan Haaland, maçtaki ilk golü kaydeden isim oldu. Ev sahibi ekip ilk yarının son anlarında Raphael Guerreiro'nun golüyle devreye 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Borussia Dortmund, Thorgan Hazard'ın 48. dakikadaki golüyle farkı 3'e çıkardı. Mücadelede dakikalar 63'ü gösterdiğinde bir kez daha sahne alan Guerreiro maçın skorunu ilan etti: 4-0.

Bugün öğleden sonra oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:

Fortuna Düsseldorf: 0 - Paderborn: 0
RB Leipzig: 1 - Freiburg: 1
Augsburg: 1 - Wolfsburg: 2
Hoffenheim: 0 - Hertha Berlin: 3
Borussia Dortmund: 4 - Schalke 04: 0