Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Arınç, ziyarette, tartışmaları süren dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda yeni bir formül gündeme getirdi.

"TUTUKLAMA VE GÖZALTI KARARI ALINMASIN"

Arınç, milletvekilleri hakkında gözaltı ve tutuklama kararı alınamayacağının hüküm olarak anayasaya eklenmesini önerdi.

"PARDON DEMİYORUM"

Arınç, "Ergenekon davasıyla ilgili geçmişte söyledikleriniz için 'pardon' diyor musunuz" sorusuna, da "Pardon falan demiyorum" yanıtını verdi. Arınç, Yargıtay'ın Ergenekon davasına ilişkin kararını ise "İyi bir bozma olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

ÇİÇEK: DAHA DAVA BİTMEDİ

Bir başka eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, Yargıtay'ın Ergenekon davası kararıyla ilgili olarak, "Verilmiş olan bir yargı kararıdır. Artık yargı kararını verdiğine göre bundan sonrası akademisyenler, hukukçular değerlendirme yapabilir. Daha dava da henüz bitmiş değil, onu da görmek lazım. Şu alışkanlıklardan hepimiz kurtulalım; görülmekte olan davayla ilgili maalesef anayasa hükmüne, ceza kanunundaki hükümlere rağmen yerli yersiz açıklamalar yapabiliyoruz. Bunu ben şahsen kendi adıma söylüyorum doğru bulmam. Dava bitmiş değil, sadece Yargıtay safhası bitti, usulden ve esastan bozuldu. Demek ki yargılama devam edecek. Yargılamayı etkileyecek açıklamalardan da mümkün olduğunca kaçınmak lazım. Bir taraftan hukuk devleti, bir taraftan yargı bağımsızlığı, öbür taraftan da yargının 'şöyle karar versin böyle karar versin' tarzında, yargıyı etkileyecek açıklamalardan kaçınmadığımız sürece söylediğimiz laflar da havada kalır. Süreç devam ediyor, hayırlısı ne ise o olsun" açıklamasında bulundu.