İsrail'in 2008’deki Gazze saldırısında iki bacağını kaybeden Filistinli İbrahim Ebu Süreyya’yı terörist devletin katilleri Kudüs direnişinde şehit etti. İbrahim’in babası oğluna böyle seslendi: Ayakların senden önce cennete yürüdü. Sen umduğuna nail oldun İbrahim. Filistin için şehit oldun…

KUDÜS DİRENİŞİNDE ŞEHİT OLDU

İsrail askerlerinin ikinci ‘Öfke Cuması’nda Gazze sınırındaki gösterilere müdahalesinde şehit olan 2 kişiden biri engelli İbrahim Ebu Süreyya'ydı. İsrail'in 2008’de düzenlediği saldırılarda iki bacağını kaybeden İbrahim, Kudüs'e destek gösterilerine 10 gündür ara vermeden katıldı. İşgalci devletin katilleri onu da şehit etti.

İSRAİL’E MEYDAN OKUYORUZ

Şehit İbrahim’in gösterilerde kayda alınan son sözleri ise şöyle: İsrail ordusuna, burası bizim toprağımızdır mesajını vermek için geldim. Toprak bizim toprağımız, Trump'ın kararı için teslim etmeyeceğiz. Buradaki gösterilerimize de devam edeceğiz. İsrail ordusuna meydan okuyoruz. Filistin halkı cesur bir halktır."

AYAKLARIN CENNETE YÜRÜDÜ

Kudüs şehidi İbrahim Ebu Süreyya'nın babası Nayif, “Engelli olduğu halde İsrail güçlerince öldürüldü. İbrahim Filistin için şehit olmayı arzulamıştı. Bugün İbrahim'in düğün günü” dedi. Nayif, oğluna şöyle seslendi: Ayakların senden önce cennete yürüdü. Sen umduğuna nail oldun İbrahim. Filistin için Kudüs için şehit oldun.