İş kadını Leyla Alaton, 150 kişilik bir grupla, Ayasofya Müzesi'ne gece yarısı gezisi yaptı.

Geziyi sosyal medya hesabından paylaşan Alaton, yayınladığı bir kareyle büyük tepki topladı. Sebebi ise Ayasofya'da dans edilmesi oldu.

Paylaşılan danslı fotoğrafa, kısa sürede büyük tepki yağdı. Tepki gören fotoğrafta, bir kadının müze içinde dans ettiği görülüyor.

Leyla Alaton'dan Ayasofya'da dans paylaşımı

AYASOFYA'DA DANS

Alaton, paylaştığı fotoğraflara, "Müzede bir gece. 150 kişilik bir grup halinde @saffetemretonguc ile Ayasofya'yı geceleyin dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca." notunu düştü.

NAMAZ KILMAYA İZİN YOK

Ayasofya'nın statüsü, bugüne kadar en çok tartışılan konulardan biri. Ayasofya'da daha önce namaz kılmaya çalışma girişimleri başarısızlıkla ve engellerle sonuçlanırken, dansa yönelik bir müdahalenin gelmemesi ise tepkilere neden oldu.

Leyla Alaton'dan Ayasofya'da dans paylaşımı

BAKAN VE AYASOFYA MÜZESİ'NDEN O GÖRÜNTÜ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ayasofya Müzesi'ndeki provokasyona ilişkin, "Bir daha böyle bir şey olmaması için gerekli önlemleri alacağız." ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ayasofya Müzesi'ndeki provokasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Ersoy, şunları söyledi: "Bir saat önce öğrendim. Güvenlik kayıtlarını da izledim. Pazar günü değerlendireceğim. Münferit bir hareket ama Ayasoyfa manevi değerleri yüksek bir yer. Hassas olmak lazım. Herkesin dikkatli olması lazım. Yapanın bilinçli olduğunu sanmıyorum. Bir daha böyle bir şey olmaması için gerekli önlemleri alacağız. Bununla ilgili kararları alacağız . Türkiye'nin daha büyük sorunları var."

AYASOFYA MÜZESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ayasofya Müzesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, Turizm Firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim, 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan 'spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımız ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.

Kamuoyumuzun bilgisine saygı ile duyurulur.