Bir başka rivayete göre; Abdullah ibni Mesud (Radıyallahü Anh) vefat edeceği vakit müminlerin emiri olan Hazreti Osman (Radıyallahü Anh) onu ziyarete gelir. Ona "Neden şikayetin var?" deyince, o şöyle der: "Doktor beni hasta etti. Artık bana kim derman olabilir." O zaman Hazreti Osman (Radıyallahü Anh): "Sana devlet hazinesinden maaş bağlatayım mı? deyince, O: "İstemez" der. O zaman Hazreti Osman (Radıyallahü Anh): "Arkanda kızlar bırakacaksın onlara lazım olur" deyince, Abdullah ibni Mesud (Radıyallahü Anh) yukarıda zikredilen hadisi şerifi rivayet ederek: "Ben kızlarıma her gece Vakıa Suresini okumalarını emrettim, onlarda buna devam ediyorlar. Dolayısıyla onlarda muhtaç olmazlar " der.

Yine bir başka rivayete göre; Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu: "Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz."

Rivayet Edildi ki:

Bu sureyi okumaya devam eden kimse, fakirlikten emin olur, dünya kendiliğinden ayağına gelir.

Her gün sabah ve akşam bu sureyi okuyan kimse hayatı boyunca açlık ve susuzluk acısı nedir bilmeden dünyadan göçer. Hayatı boyunca başka hiçbir tehlike yüzü de görmez.

İkindi namazından sonra 14 defa okunursa, rızık yağmur gibi yağar, Allah’u Teala işlerini kolaylaştırır. Bu bereketli surenin her gece akşam namazından sonra okunması tavsiye edilmiştir. Rızık, fakirlik ve yoksulluktan kurtulup zenginlik nimetine kavuşmak için okuyanlar, akşam namazından sonra okumaya devam etmelidirler.

Bu sureyi ara vermeksizin 40 gün 40 defa okuyan kişi, asla fakirlik çekmez. Allah’u Teala o kişiye yorulmadan ve günaha girmeden helal rızıklar nasip eder.

VAKI-A SURESİ'NİN OKUNUŞ ŞEKLİ

ARAPÇA VAKIA SURESİ DUASI



VAKIA SÜRESİ DUASININ TÜRKÇE YAZILIŞI VE OKUNUŞU

Bismillâhirrahmânirrâhim
ALLAHÜMME İNNİ ES’ELÜKE BİME AGİDİL İZZİİ MİN ARŞİKE VE MÜNTEHER RAHMETİ MİN KİTABİKE

VEBİCEMİI ESMAİ KİTABİKE VEBİ İSMİKEL EĞZAMİ ESMAİKEL HÜSNA VE
Bİ KELİMATİKET’TEMMETİL MÜBEREKETİLLETİ LE YÜCAVİZÜHÜNNE BİRRU VELE FECİRÜN EN

TÜSALLİYE ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ENTERZÜGANİ ILMEN NEFİEN VE RİZGAN VESİEN HELALEN TAYYİMEN

MİNĞAYRİ KEDDİN YA GALİBEN ĞAYRE MAĞLUBİN ĞALLİBNİ ALA EĞDAİ YA VESİAL MAĞFİRETİ

İĞFİRLENA YA RAZİGAS’SAGALEYNİ URZUGNA* ALLAHUMME İN KANE RİZGİ FİS’SEMAİ FE ENZİLHÜ VE

İNKANE FİL ERDİ FE EHRICHÜ VE İNKANE BEİDEN FE GARRIBHI VE INKENE ASİYREN FEYESİRHÜ VE İNKENA GALİLEN FEKESİRHÜ VE İNKENA KESİRRAN FEBERİKLİ FİHİ*

ALLAHÜMMEC’AL Lİ YEDEL ÜLSE VELA TEC AL Lİ YEDESSÜFLE YA FETTAHU YA REZZAGÜ YA ALİMÜ İFTAHLENA FE ENTE HAYRUL FATİHİN* VERZUKNA VE ENTE HAYRUR’RAZİGİN*

ALLAHUMME İN KİNTÜ Fİ ÜMMİL KİTABİ ŞEGİYYEN MAHRUMAN VE MÜGTERRAN ALE RİZGİ FEMHU MİN ÜMMİL KİTABİ ŞEGAVETİ VEGTİRARİ

RİZGİ FEMHU MİN ÜMMİL KİTABİ ŞEGAVETİ VE HİRMANİ VEGTİRARİ RİZGİ VEKTÜBNİ

SEİDEN MERZUGAN MÜVEFFEGAN BİL KAYRÂTİ İNNEKE MÜCİBÜT’DE AVAETİ