Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK parti grup toplantısında yaşanan gelişmeler hakkında bir değerlendirme konuşma yaptı. Yoğun kalabalığın olduğu AK Parti grup toplantısında Erdoğan, Yunanistan ve ABD'ye çok sert uyarı da bulundu.

Erdoğan konuşmasında Kıbrıs'ta doğalgaz arama çalışmasına değinerek, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz.Bizim için Afrin ne ise Ege'deki Kıbrıs'taki haklarımızda odur" dedi.

HİÇ OSMANLI TOKADI YEMEMİŞ

ABD'nin PYD'ye parasal desteğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar. Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. " şeklinde konuştu.

Artık hiç kimsenin DEAŞ bahanesinin olmadığının altını çizen Erdoğan, 550 milyon civarında parasal destek sağladı. 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de şu anda fiskoslar var. Kaç tane DEAŞ'lıyı yok ettiniz. DEAŞ'lıyı nereye sevk ettiniz. Ortada hiçbir gerçek, kabullenebilecek hiçbir vaka yok. Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, kime hangi imkanların sağlandığını tespit ediyor, kaydediyoruz. Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bunların PKK'lı olduğuna dair işaret görmedik diyenler, kör veya aptal değillerse, art niyetlidir.