Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar ATM, fırın ve bakkallara akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

HİÇ BİR ÖNLEM ALINMADAN YASAK KARARI

Hiçbir ön hazırlık yapılmadan ve yasağın başlamasına çok kısa süre açıklanan bu karar sonucu milyonlarca insan ihtiyaçlarını karşılamak için market ve fırınlara akın etti. Vatandaşlar oluşan uzun kuyruklarda koronavirüsle mücadele için sık sık vurgulanan sosyal mesafe kuralı olmadan yapışık ikizler halinde sırada bekledi. Kararın önceden açıklanmamasıyla oluşan yoğun izdiham sonucu milyonlarca insan adeta hastalığın kucağına itildi.

EKMEK SIRASINDA KAVGA VE ARBEDE

Market ve fırın önlerinde oluşan yoğun izdiham ve uzayan giden kuyruk sonucu istenmeyen olaylar yaşandı. Sırada bekleyen bazı vatandaşlar arasında yumruk yumruğa kavgaya varan olaylar yaşandı. Vatandaşlar ise aniden alınan bu kararı basiretsizlik olarak açıklayarak adeta isyan etti. Vazı vatandaşlarda milyonlarca insnaın hayatının tehlikeye atıldığını belirterek neden önceden haber verilmediğini sordu.