Rus ve Esed birliklerinin, Lazkiye kırsalına yönelik saldırılarından kaçan 3'ü engelli 8 kişilik Suriyeli aile, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sığındıkları harabe evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Rusya ve Esed rejiminin, Suriye'nin birçok noktasına yönelik bombardımanları, her gün yüzlerce aileyi evinden, vatanından ediyor. Kimisi Suriye içerisindeki güvenli noktalarda çadır kurarak yaşarken, kimisi de Türkiye'ye sığınarak hayatlarını sürdürmeye çaba gösteriyor.

Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad da saldırılara maruz kalan bölgeler arasında yer alıyor. Ölüm korkusu nedeniyle 10 gün önce Türkiye'ye sığınan Hasan ailesi de vatanını terk edenler arasında bulunuyor.

Ayn el Gazel köyünden gelen 3'ü engelli 8 kişilik aile, Yayladağı ilçesinde, uzun süredir oturulmayan harabe eve yerleşti.

Yardımlarla hayatta kalan Hasan ailesinin bireyleri, yaşadıkları korku dolu günleri unutamıyor.

"Kaçmaktan başka çaremiz kalmadı"

Kendisi de bedensel engelli olan 72 yaşındaki baba Necip Ahmed Hasan, AA muhabirine, Rusya'nın son günlerde köylerini yoğun şekilde vurduğunu söyledi.

Rejim askerlerinin, köylerine yaklaşması üzerine esir düşme korkusuyla Türkiye'ye kaçtıklarını anlatan Hasan, "Biri erkek 5 çocuğum var. Bunlardan oğlum ve bir kızım doğuştan yürüme engelli. Her bir yanımız bombalanıyordu, kaçmaktan başka çaremiz kalmadı" diye konuştu.

Kendisi ve oğlunun engelli olması nedeniyle çalışamadıklarını ifade eden Hasan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok zor günler yaşadık. Şimdi ise çok şükür, canımız güvende ama durumumuz hiç iyi değil. Evde çalışacak kimse yok. Hayırseverler yardım getirirse karnımız doyuyor, yoksa ekmek alacak durumda değiliz. Allah Erdoğan'dan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) razı olsun,bizleri kabul etti. Cebel Ekrad'da durum çok kötü. Allah yardımcımız olsun."