İsrail'de İbranice yayın yapan Maariv gazetesine açıklama yapan BM yetkililerinden flaş bir iddia geldi. Adları gizli tutulan kaynaklar ABD'nin İran’ın nükleer tesislerine taktik bir hava saldırısı düzenleme niyetinde olduğunu iddia etti

CUMADAN BU YANA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

İbranice yayın yapan Maariv gazetesine açıklamada bulunan BM kaynakları, Beyaz Saray’da üst düzey askeri komutanlar, Savunma Bakanlığı temsilcileri ve Başkan Donald Trump’ın danışmanları arasında cuma gününden bu yana İran konusunda görüşmeler sürüyor.

TAKTİK SALDIRI HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Habere göre ABD, Umman Körfezi’nde tankerlere saldırıdan sorumlu tuttuğu İran’a taktik saldırı hazırlığı yapıyor. Hayata geçirilmesi planlanan bu askeri eylemin, İran’ın nükleer faaliyetleriyle bağlantılı bir tesise hava bombardımanı düzenlenmesi olduğu iddia edildi. Batılı bir diplomat, “Büyük bir bombardıman olacak ama belli bir hedefle sınırlı kalacak” dedi.

TRUMP ASKERİ EYLEM KONUSUNDA İSTEKLİ DEĞİL

Öte yandan gazeteye konuşan kaynaklar, Trump’ın İran’a karşı askeri eylem konusunda istekli olmadığını ama artık sabrının tükendiğini, bunun için de harekete geçilmesi taraftarı olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya istediğini vereceğini öne sürdü.