TSK ve ÖSO’nun Afrin'de kuzey, batı, kuzeybatı, güneybatı ve doğu yönlerinde 70'ten fazla noktayı ele geçirmesi üzerine PYD/PKK iyice sıkıştı. Yok olmamak için bir haftadır Esad rejimiyle pazarlıklar yürüten terör örgütü, dün Afrin’i peşkeş çekme kararı verdi. Rejimin resmi haber ajansı SANA, İran destekli milislerlerden oluşan halk güçlerinin Afrin’e gireceğini duyurdu.

MENBİÇ’TE OLDUĞU GİBİ

PYD/PKK'nın sözde Afrin sorumlusu da Türkiye'ye karşı destek vermek isteyenleri geri çevirmeyeceklerini belirtti. Esad rejimi, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında da Bab ilçesinin batısında terör örgütüne yardımcı olmuştu. Türkiye'nin Menbiç'e yönelik operasyon ihtimaline karşı, Esad, Menbiç'in batısında Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine sınır hatta asker konuşlandırmıştı.

HAREKATIMIZIN HEDEFİ BELLİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''Bizim harekatımızın hedefi belli, teröristleri yok etmek. Her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejimin Afrin’e niçin girdiği önemli. Eğer rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok eğer YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türkiye'yi ve Türk askerini hiç kimse durduramaz” dedi. 9’DA

1641 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Zeytin Dalı Harekatı’nda 31. gün geride kaldı. Genelkurmay Başkanlığı dün harekat kapsamında düzenlenen kara ve hava operasyonları sonucunda 27 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1641’e ulaştı.

ARAP BİRLİĞİ’NE AFRİN TOKADI

Çavuşoğlu, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda Türkiye’nin Afrin operasyonunu eleştiren Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt’a sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye eleştiriler yöneltmeye kalkan Arap Birliği’nin, Suriye’de askeri harekâtlar düzenleyen ABD başta olmak üzere diğer Batılı ülkelere sessiz kaldığını söyledi. Çavuşoğlu, "Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keşke" dedi.