Güney Kore Hükümeti´nden yapılan açıklamada, mevcut yasada yer alan bazı vergilerin kripto para birimlerine uygulanabilmesinin mümkün ve uygulamaların 2018´in ilk yarısında tamamlanacağı duyuruldu.

Vergi Kanununun Revizyon Kararnamesi Yürütme Kararı tasarısı üzerinde yapılacak olan değişiklik üzerine gerçekleştirilen bir toplantıda, Strateji ve Finans Bakanlığı Vergi Departmanı Yöneticisi Choi Young-rak, "Şu an yürürlükte olan kanuna göre kurumlar vergisi alabilmek mümkün" dedi. Toplantıda vergilendirme işlemlerinin yılın ilk yarısında tamamlanacağı kaydedildi.

Güney Kore´nin kripto paralar konusunda aldığı önlemler dahilinde bir Kripto Para Vergilendirme Ekibi kuruldu. Choi´ye göre, ekip, konu ile ilgili uzmanlar, İç İşleri ve Maliye bakanları ile bir toplantı gerçekleştirerek bilgi aldı.

BİTCOİN FİYATI NE KADAR?

Bitcoin fiyatları gelen haber sonrasında inişe geçti. Dün gece 16 bin 500 dolar seviyesini geçen Bitcoin fiyatı kriptopara piyasasının hacmi yüksek ülkelerinden Güney Kore'deki gelişme sonrasında 14 bin 200 dolara kadar düştü.

Piyasa değeri dün itibarıyla 280 milyar doların üzerinde olan Bitcoin böylelikle bir gece yaklaşık 41 milyar dolar erimiş oldu.

Öte yandan, Asia Today gazetesinden yer alan habere göre Choi, sermaye kazançları vergisi gibi alanlarda yeni yönetmeliklere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ulusal Ekonomik İstişare Kurulu toplantısına başkanlık eden Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in de, "Vergi gelirlendirmesi takibini zorlaştıracak etmenlere karşı önlemler almalıyız. Sanal para işlemleri gerçekleştiren ve vergilendirme bilgisi toplayan aracı kurumların denetlenmesi gerekiyor." dedi