1996 yılında piyasaya çıktığında dünya genelinde yaklaşık 34.1 milyar Pokemon kartı satıldı. Popüler olduğu dönem içinde neredeyse her evde bulunan kartların bazıları bugün artık çok değerli.

Son olarak YouTuber Logan Paul geçen ay bir PSA Grade 10 Pikachu Illustrator kartı için 4 milyon sterline yakın ödeme yaptı.

YATIRIM ARACI HALİNE DÖNDÜ

Kartlarda farklı Pokemon karakteri yer alıyor. Unutlmaya yüz tutmuş kartlar, hem yüksek fiyatlı alıcılar hem de salgının etkisiyle tekrar popüler olan oyunun nadir ve sınırlı sayıda olan versiyonları yüzbinlerce veya milyonlarca liraya alıcı buluyor.

Sözcü'nün haberine göre, bir dönem oyun için vazgeçilmez konumda olan bu kartlar şu sıralar hobiden çok bir yatırım aracı gibi değerlendiriliyor. Finans uzmanı Florence Codjoe, satın almak veya satmak isteyenlere, fiyatları kıyasladıklarından emin olmalarını öneriyor.

Codjoe, 'Bazen doğru fiyata satıp satmadığınızı veya dolandırılıp dolandırılmadığınızı bilmek zor. Fazla ödeme yapmadığınızı kontrol etmek için geçmişteki satılan fiyatları karşılaştırmak yardımcı olabilir.' ifadelerini kullandı.