Kongo Demokratik Cumhuriyet'nden facia haberi geldi... Ülkenin Mai-Ndombe Gölü'nde 350 yolcusu bulunan tekne battı faciada en az 30 kişi hayatını kaybetti. Ülkede geçen ay meydana gelen tekne faciasında 130'a yakın kişi ölmüştü.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) batısındaki Mai-Ndombe Gölü'nde bir teknenin batması sonucu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yerel basındaki haberlere göre, ülkenin batısındaki Mai-Ndombe Gölü'nde cumartesiyi pazara bağlayan gece yaklaşık 350 yolcusu bulunan bir tekne alabora oldu.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Varış yerinden 10 kilometre önce batan tekneden 183 kişi kurtarılırken, en az 30 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

GEÇEN AY 130'A YAKIN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

KDC'nin doğusundaki Kivu Gölü'nde geçen ay bir teknenin batması sonucu 130'a yakın kişi yaşamını yitirmişti.

GÖL ÜZERİNDEN ULAŞIM

Tropikal iklimi nedeniyle geniş ormanlık alanlar ile çok sayıda nehir ve göle sahip ülkede, büyük şehirler dışında kara yolu ağı bulunmuyor. Halk, ulaşım için Kongo Havzası'nı çevreleyen nehirleri tercih ediyor ancak eski ve bakımsız teknelerin aşırı yüklü şekilde kullanılması sık sık ölümlü olaylara yol açıyor.