Her yıl yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında eğitimle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Yılmaz, çocukların 25 yaşına kadar sınavdan sınava koşturduğunu vurgulayarak, yeni sistemi bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını söyledi.

Bakan Yılmaz ayrıca atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi vererek," Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. " dedi.2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar dolar. Çok net, bana da geliyor, hep değişiklik. Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin.

ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum. Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu gün kardeşi o gün sınava girdi. Bazen böyle, kişinin ailesinde kayıp olduğu gün sınava girmek durumunda da kalıyordu. Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var. Üniversite sınavlarını birden fazla yapın diye.

"2018 YILINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. "